3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ekonomi zirvesi Bursa'da toplanacak

Uludağ Üniversitesi İktisat Topluluğu'nun (UİT), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) desteğiyle 29-30 Nisan'da düzenleyeceği Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde küresel finansal kriz ele alınacak.
BTSO Salonlarında gerçekleştirilecek zirve ile üniversite-sanayi işbirliği pekiştirilecek. Başbakan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Bakan Prof. Dr. Nazım Ekren'in de katılacağı zirvede, BBDK, SPK, DPT, Merkez Bankası, TEPAV gibi kurumlarla, İş Bankası, Doğuş Holding, Yapı Kredi Bankası, Evinoks, Özdilek, Türkün Holding gibi özel şirketlerin üst seviye yöneticileri de konuşacak.


"Küresel Finans Krizi ve Türkiye Ekonomisi" ana temasıyla organize edilen Uludağ Ekonomi Zirvesi kapsamında 2 günde toplam 5 oturum gerçekleştirilecek.
Açılış konuşmalarını BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz'in yapacağı Zirve'nin "Küresel Finans Krizi: Doğuşu, Etkileri ve Yeni Finansal Mimari" başlıklı ilk oturumunda; Başbakan Baş Müşaviri Dr. Ümran Demirörs moderatörlüğünde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Refet Gürkaynak konuşacak.


Zirvenin "Türkiye Ekonomisinin Kriz Performansı ve Ekonomik Tedbirler" başlıklı 2. oturumunu Uludağ Üniversitesi'nde de uzun yıllar öğretim üyesi olarak görev yapan Merkez Bankası Meclis Üyesi Prof. Dr. İlker Parasız yönetecek. Oturumda, Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan ve BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır konuşmacı olarak yer alacak.
Zirve'nin ilk günkü son oturumunda, NTV Ekonomi Editörü Servet Yıldırım'ın moderatörlüğünde; DTP Müsteşar Vekili Halil İbrahim Akça, TEPAV Başkanı Prof. Dr. Güven Sak, Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan ve Yapı Kredi Bankası Baş Ekonomisti Doç. Dr. Cevdet Akçay "Türkiye Ekonomisinin Orta Vadeli Perspektifi" üzerine görüşlerini açıklayacaklar.


UİT tarafından düzenlenen ve BTSO tarafından desteklenen Zirve'nin 2. günündeki tek oturumda "Reel Sektörün Yapısı ve Geleceği" konusu ele alınacak. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Feridun Yılmaz'ın moderatörlüğünde Dünya Gazetesi Yazarı Uğur Civelek, Evinoks Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun İrfan, Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün ve Özdilek AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek firmaların sıkıntılarını ve geleceğini masaya yatıracaklar.

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 20:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?