6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

El Kaide zanlıları adliyede

EL KAİDECİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Bursa dahil 16 ilde yasa dışı El Kaide terör örgütü üyelerine yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 9 kişi, geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi. Türkiye'de eylem hazırlığı içinde oldukları iddia edilen şüphelilerin bazılarının Afganistan, Pakistan ve Çeçenistan gibi ülkelerde savaşa katıldıkları öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü Terör Mücadele Şubesi ekipleri, yasa dışı El Kaide örgütüne yönelik 16 ilde eş zamanlı şok operasyonlar gerçekleştirdi. Şafak vakti yapılan baskınlarda, Bursa'dan 9 kişi gözaltına alındı. İnternet üzerinden haberleşerek eylem hazırlığı içinde oldukları tespit edilen şüphelilerin ev ve iş yerlerinde 1 adet ruhsatsız tabanca, 25 adet fişek ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Ayrıca 6 adet bilgisayarı incelemeye alan terör ekipleri, çok miktardaki CD ve DVD'yi de incelemeye aldı.

Zanlıların, Müslüman ülkesi olmasına rağmen "darül harp" olarak değerlendirdikleri Türkiye'de eylem hazırlığı içinde oldukları öğrenildi. Şüpheliler arasında örgütün cihat bölgesi olarak saydığı Afganistan, Pakistan ve Çeçenistan'da savaşa katılan ve kendilerine mücahit unvanı verilen kişilerin de olduğu belirlendi.

Muşlu Mehmet Doğan grubu olarak bilinen zanlılar M.E.K., A.A., M.K., M.N.A., O.Ö., M.Y.A., B.Y., Y.B. ve M.Ç., "yasa dışı terör örgütü üyesi olmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

EL KAİDECİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
EL KAİDECİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
EL KAİDECİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 11:28:03
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 13:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?