3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

El Kaide zanlılarından 9'u adliyeye sevk edildi

Bursa'da polis ve jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü El Kaide ile bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 23 kişiden 9'u sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. Polis, Emniyet Müdürlüğü ve adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Alay Komutanlığı'nın sürdürdüğü teknik takip ve operasyon kapsamında, savcılığın verdiği izinle El Kaide ile bağlantılı olduğu öne sürülen 23 kişi, merkez Yıldırım ilçesi Emirsultan Mahallesi ve diğer ilçelerde önceki gün gözaltına alınmıştı. Zanlılardan sorgulaması tamamlanan biri kadın 9 kişi, Fomara'daki Emniyet Müdürlüğü'nden adliyeye sevk edildi. Zanlılar çıkartılmadan önce Emniyet Müdürlüğü civarında toplanan meraklı kalabalık, polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Çevik kuvvet otobüsüne bindirilen zanlılar adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki bazı kişilerin Afganistan ve Çeçenistan'da daha önce bulunduğu bildirildi. Gözaltındaki 14 kişinin de yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 15:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?