3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

El Yaralanmalarını Önleme Kongresi

Bursa, el yaralanmalarını önleme konusunda Avrupa'da referans haline gelmeye aday. Birinci Avrupa El Yaralanmalarını Önleme Kongresi 25-27 Haziran 2009 tarihlerinde Bursa'da yapılacak.

Kongre turizmi konusunda iddia sahibi olmak üzere önemli altyapı yatırımları yapan Bursa'ya ilk büyük katkı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tufan Kaleli ve ekibinden geldi. Prof. Dr. Tufan Kaleli'nin uzun yıllara dayanan çalışmaları sonucu, kongre, Avrupa Birliği'ne üye bir ülke yerine Türkiye'de gerçekleştirilecek.

Kaleli, "Bursa Türkiye'nin önde gelen sanayi şehirlerinden biri. Otomotiv ve tekstil sektörü gelişmiş durumda. Küçük-orta ölçekli iş yeri sayısı da oldukça fazla. Küçük işletmelerde el yaralanmaları çok yoğun oluyor. Bu da büyük iş kayıpları demek. Bu nedenle el yaralanmalarının önlenmesine çok önem veriyoruz. Bu kongreyi Bursa'da yapabilmek için çok çalıştık. İlk adım olarak 1993 yılında Bursa'da, Uludağ Üniversitesinin düzenlediği bir toplantı sonunda Türkiye, Avrupa El Cerrahi Dernekleri Federasyonu'na üye olmuştu. Avrupa El Travma Komitesi ve Avrupa El Yaralanmalarını Önleme Komisyonu, 1. Avrupa El Yaralanmalarını Önleme Kongresi'nin Bursa'da yapılmasına karar verdi" dedi.

Kongre'de önemli birçok konunun tartışılacağını belirten Kaleli, gayelerinin ülkemizin bu konudaki uzmanlığını Avrupa'ya aktarabilmek olduğunu söyledi.
El yaralanmalarını önleme konusunda bir de kursun verileceği kongreye yurt dışından ve yurt içinden birçok bilim adamı katılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 13:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?