3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'ELECO 2008' açıldı

Bursa'da, 5. Elektrik, Elektronik, Otomasyon, Aydınlatma ve İletişim Fuarı "ELECO 2007" ile 6. Metal İşleme Makineleri Teknolojileri Fuarı açıldı. 

TÜYAP Fuarcılık ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) iş birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) desteğiyle hazırlanan fuarın açılışına Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk ile çok sayıda davetli katıldı. Endüstriyel potansiyeli yüksek olan Bursa ve çevresinde ihtiyaç duyulan elektrik, elektronik, aydınlatma, otomasyon ve iletişim sektörlerindeki son yenilik ve teknolojilerin topluca sergileneceği ELECO 2007'ye 28 ülkeden toplam 472 firma iştirak etti. Açılışta konuşan TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarların imalat sanayiinde Türkiye katma değerinin yüzde 9'unu tek başına oluşturan Bursa için önemli bir iş gücü oluşturduğunu belirtti.
 
Bursa'da, istihdamın yüzde 45'ini imalat sanayinin oluşturduğunu belirten Ersözlü, "Makine ve metal sektöründe 50'den fazla ülkeye ihracat yapılmaktadır. Kentimizde makine metal ve elektrik elektronik sanayiinde 2 bin 500'ün üzerinde firma faaliyet göstermektedir. Sektörün en önemli üretici, ihracatçı ve ithalatçı firmalarının katılımıyla hazırlanan Bursa Metal İşleme Teknolojileri fuarı, her türlü imalat sanayine hitap eden ve üretimin her safhasında kullanılan metal işleme teknolojisinde ulaşılan son noktayı gözler önüne serecektir. Fuarlarımızda, yurtdışı ofislerimiz kanalıyla yapılan tanıtımlar ve Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı desteğiyle yurtiçi ziyaretçilerin yanı sıra Almanya, Bulgaristan, Gürcistan, Fas ve İran'dan gelecek heyetlere ev sahipliği yapılacak" dedi. 

Bir yıl ulusal ve bir yıl da uluslararası boyutta düzenlenen ELECO Kongre ve Fuarı'nın bu yıl 5.'sinin düzenlendiğini belirten TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Erdal Aktuğ, "1986 yılında ELMEKSEM olarak başlayıp bilgisayar ve haberleşme sempozyumlarının birleşmesiyle ELECO fuarlarını her yıl düzenliyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Amacımız, elektrik, elektronik ve bilgisayar mühendisliği alanında üniversite ve endüstride çalışan araştırmacıları bir araya getirerek çalışmalarını sunmalarını ve bilgi alışverişinde bulunmalarına yardımcı olmaktır. ELECO 2006'da başlattığımız özgün bilimsel fikirlerin uygulama projelerinin sergilendiği Gelecek Parkı ile de bir ilke imza attık. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Gelecek Parkı'nda bu senede üniversitelerimizden önemli projeler sergilenecek.Fuarda yer alan firmalar hem ürünlerini Bursa ve bölgesindeki mühendis, yönetici ve satın almacılara tanıtıp, hem de bilimsel bir çalışmaya destek olmaktadır" diye konuştu. 

BUTTİM Kültür Merkezi'nde başlayacak kongre hakkında da bilgi veren Aktuğ, "5. Uluslararası Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Kongresi'nde 130'u yabancı toplam 300 bilim adamı tarafından 197 bilimsel bildiri sunulacak. Kongreye Cezayir, Azerbaycan, Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Hindistan, Irak, İran, Ürdün, Lübnan, Malezya, Umman, Polonya, Portekiz, Romanya, Suudi Arabistan, Slovakya, Güney Kore, KKTC, Türkiye, İsviçre, Mısır, Filistin, Almanya, Birleşik Krallık, ABD ve Danimarka olmak üzere toplam 30 ülkeden katılım olacak" şeklinde konuştu. 

Fuara katılan EMO Genel Başkanı Kemal Ulusaler ise fuarların giderek büyümesinin umut verici olduğunu, ülkenin yüz akı ürünlerinin bu fuarda sergilendiğini söyledi. Irmağın denize döküldüğü yerin fuarlar olduğunu belirten Ulusaler, tüm Bursalıları istifade etmeye çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 18:09:22
Güncelleme :5 Aralık 2007 Çarşamba 18:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?