1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Elektrik ihalesini Saran Grup kazandı

Bursa civarının elektrik üretimini gerçekleştirecek Nilüfer Hidroelektrik Santrali ihalesini Saran Grup kazandı. Grup bünyesinde enerji alanında faaliyet gösteren Enersist Elektrik Ltd.Şti. tarafından kazanılan ihale ile santral için yaklaşık 27 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirilecek.
 
Enerji sektöründeki yatırımlarına hız veren Saran Grup, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Nilüfer Barajı Hidroelektrik Santral İhalesi'ni kazandı. Nilüfer Barajı'ndan su alacak santral, 19 bin 276 MW kurulu gücü ile yıllık 68 milyon 430 bin KW enerji üretecek.
 
Bursa Nilüfer Hidroelektrik Santral İhalesi'ni kazanmış olmalarının enerji alanında Saran Grup'un gücüne güç katacağını belirten Saran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, "Türkiye'nin en büyük sanayi kentlerinden biri olan, tekstil ve otomotiv sektörünün kalbi Bursa'da bu ihaleyi kazanmak bizi son derece mutlu etti. Bu proje, enerji alanında bize çok büyük bir deneyim ve güç kazandıracaktır" dedi.
 
Saran Grup'un enerji alanında yatırımlarının devam edeceğini ve bu alanda dengeli ve hızlı bir büyüme hedeflediklerini anlatan Saran, "Sanayileşme devrimini tamamlamaya çalışan Türkiye'nin enerji ihtiyacı da buna paralel olarak her geçen gün artmakta. Bununla birlikte ülkemiz son yıllarda geliştirilen projeler ve yapılan yatırımlarla bölgenin adeta 'enerji merkezi' olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu çerçevede biz de grup olarak enerji sektörüne stratejik önem vermekteyiz. Bursa Nilüfer Hidoelekrik Santrali bu stratejinin en önemli adımlarından birisidir" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 18:07:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?