6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Elektrik indirimi tatmin etmedi

ELEKTRİK İNDİRİMİ SANAYİCİYİ TATMİN ETMEDİ

Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Özgün, 1 Temmuzdan itibaren sanayi elektriğine yapılan yüzde 3,89'luk indirimin yeterli olmadığnı söyledi.

İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Bahadır Özgün, sanayide yapılan elektrik indiriminin düşük olduğunu dile getirdi. Daha yüksek oranlarda indirim beklediklerini ifade eden Özgün, sanayinin harekete geçmesi için işletme giderlerinde düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Özgün, "Elektrikteki indirimin daha yüksek olmasını bekliyorduk. Bir kere sanayinin harekete geçmesi için işletme masraflarının devlet tarafından daha uygun noktalara getirilmesi gerekir. İstihdamı artırıcı tedbir alınmalı. İşletme maliyetlerine baktığımızda diğer ülkelere göre en yüksek enerji faturasını biz ödüyoruz. Elektrik ve benzinde en fazla ücreti ödüyoruz. Dünya ile rekabetin artırılması için enerji fiyatları yeniden düzenlenmeli" dedi.

"TL ÜZERİNDE DEVLET BASKISI VAR"

Paritelerdeki oynamaları dikkatlice incelediklerini belirten Özgün, Türk lirası üzerinde devletin baskısı olduğunu kaydetti. Bu uygulamanını ihracatçıyı zor durumda bıraktığını dile getiren Özgün, "Bu uygulama bizi zor durumda bırakıyor. Çünkü uygulanan dalgalı kur piyasaya şartlarına göre değil. Yükseliş trendindeyiz. Bu trend daha hızlı olmalı. Mevcut ve döviz rakamlarındaki baskılardan dolayı işletme giderleri yüksek oluyor. Üretken olduğumuzdan krizden çıkıyoruz. Üretibiliyor olmak çok önemli. Yunanistan'ın çıkışa geçmemesinin tek sebebi üretmemesidir" şeklinde konuştu.

Türkiye'de ekonominin sürekli ikinci planda kaldığını ifade eden Özgün şu ifaleri kullandı:

"Hep ekonomi ikinci planda kalıyor. Tüm yaşanan siyasi olayların ana sebebi zaten ekonomidir. Ekonomideki gelişmeler bu olayların sonunu getirecektir. Güçlü bir Türkiye'nin karşısında hiç kimse duramaz. Ülkemizin üzerinde oynanmak istenen bu tarz oyunlar yıllardır süregeliyor. Bu sıkıntılı sürecin atlatılacak, birlik ve beraberlik içeriside çok daha güzel günlere ulaşacağız".

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 13:44:00
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 15:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?