3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Elektronik takip şikayetleri azalttı

Bursa'da Özel Halk Otobüsçüleri Odası tarafından 355 otobüse yerleştirilen elektronik takip sistemiyle müşterilerden gelen şikayet oranında yüzde 70 azalma oldu.

Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası tarafından 6 ay önce halk otobüslerine yerleştirilen elektronik takip sistemi, şikayetleri azalttı.

Takip sistemi sayesinde geçen yıl 2 bin olan şikayet sayısının bu yılın ilk 6 ayında 200'e ulaştığını belirten Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Akif Canıtez, takip sistemiyle şöförleri acil durumlarda anında bilgilendirme imkanı bulduklarını söyledi. Özel halk otobüslerini tek merkezden yönettiklerini kaydeden Canıtez, "Araç takip sistemi, devreye girdikten sonra vatandaşın şikayeteri azaldı. Otobüslerimiz tek merkezden kontrol edilmekte. Anında değerlendirilen şikayetlerin sayısı ilk 6 ayında 200'e düştü.

Odamıza kayıtlı 355 aracımız var. Takip sisteminin devreye girmesiyle birlikte takip sisteminde büyük bir oranda azalmalar oldu. Daha önce tura gitmeyen araçlar, hemen tespit edildiğinden bu sorun ortadan kaldırıldı. Acil durumlarda sürücülerimize, trafik sıkıştığı zaman ya da aksaklık olduğu zaman herhangi bir güzergahın kapanması durumunda güzergahı
değiştirmelerini söylüyoruz. Sürücülerimizin hızlarını da inceleyebiliyoruz. Hız sınırını aştıkları zaman sistemden onları uyarıyoruz" dedi.

LCD EKRANLAR YERLEŞTİRİLİYOR
Özel halk otobüslerinin içerisine LCD ekran uygulamasıyla birlikte vatandaşları bilgilendirmeye başladıklarını ifade eden Canıtez, otobüsler içerisine kameralı takip sistemi yerleştirerek şöförün hal ve hareketlerinin izleneceğini kaydetti. Canıtez, "Araçlar içerisine güvenlik kamereları yerleştiriliyor. Şöförün hal ve hareketleri ile yolculara yönelik uygulamaları gözlem altına alındı. Yolcularımızın şikayet ve önerileri için odamıza ait web sayfası oluşturuldu. Wireless sistemi 10 otobüsümüzde aktif
halde. En kısa süre içerisinde bu sistemi tüm otobüslerde uygulamayı istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 12:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?