3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Elektroşoklu çeteye polis baskını

BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİP ADAM KAÇIRAN ELEKTROŞOKLU ÇETEYE POLİS BASKINI: 11 GÖZALTI

Bursa'da faizle borç para verdikleri kişileri başlarına çuval geçirerek kaçırdıkları, ev kundakladıkları ve zorla senet imzalattıkları öne sürülen 11 kişilik çete, polisin baskınıyla çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, Bursa ve Yalova'da faaliyet gösteren bir çetenin vatandaşları tehdit ettiği yönünde ihbar alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tespit ettikleri 14 ayrı adrese baskın düzenledi. Yapılan operasyonda çete lideri olduğu ileri sürülen M.S. (39) ile E.A. (33) A.E. (46), H.S. (46), E.S. (38), Ş.Ç. (46), H.S. (28), S.S. (29), O.A. (38), V.Y. (33) ve S.Y. (31) gözaltına alındı.

 

BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİP KAÇIRMIŞLAR

Zanlıların esnaflık yapan bir kişiye para verdikleri ve bir kısmını ödememesi üzerine şahsı başına çuval geçirerek kaçırdıkları öğrenildi. Zanlıların bir kişiyi de gözdağı vermek için bayram günü kaçırdığı ileri sürüldü. Bir çiftçiyi kaçıran şüphelilerin yine tehdit ettikleri şahsın oğlundan yaklaşık 20 bin TL aldıkları iddia edildi. Gözaltına alınan 11 kişinin ayrıca bir bağ evi ile daireyi kundakladıkları ifade edildi.

 

ELEKTROŞOK ELE GEÇİRİLDİ

Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; silah, fişek, 400 vatlık elektroşok, rambo bıçağı, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Şahıslarla ilgili 16 kişinin şikayetçi olduğu öğrenildi. Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri tamamlanan 11 kişi, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, nitelikli yağma, kişiyi hüviyetinden mahrum kılma, mesken masuniyetini ihlal, ikamet kundaklama, kasten yaralama, tefecilik ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.

BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİP ADAM KAÇIRAN ELEKTROŞOKLU ÇETEYE POLİS BASKINI: 11 GÖZALTI
BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİP ADAM KAÇIRAN ELEKTROŞOKLU ÇETEYE POLİS BASKINI: 11 GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 12:42:00
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 13:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?