3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Eli bıçaklı abla hakim karşısında

Bursa'da yolda yürürken kız kardeşini taciz ettiğini ileri sürdüğü kuaför genci bıçakla yaraladığı iddia edilen ablanın yargılanmasına başlandı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapsi talep edilen N.A. (32), ilk kez hakim karşısına çıktı.

Yolda yürürken omuz atıp kendilerini taciz ettiğini ileri sürdükleri kuaför B.K.'yi kalbinden bıçakla yaralayarak öldürmeye tam teşebbüs ettiği iddia edilen N.A., hakkındaki iddiaları yalanladı.

Olay günü kız kardeşiyle dişçiden çıktıklarını ifade eden N.A., "Yürürken müşteki de karşıdan geliyordu. Kardeşimin yanından gelirken omuz atıp kalçasına elledi. Bu yüzden aramızda tartışma çıktı. Biz ayrılıp giderken arkamızdan küfretti. Parmaklarını yuvarlak yapıp, 'Siz topsunuz' dedi. Kafamızdan tutup birbirimize vurdurdu. Beni tutup yere yatırdı. Bu sırada göğüslerimi de elledi. Kardeşim, üzerimden kaldırmak için onu çekiştirince tekme attı. Ben kaçmaya çalışırken tekrar beni yere yatırıp taciz edince çantamda bulunan kelebek tabir edilen bıçağımı çıkartıp arkasını yüzüne vurdum" dedi.

Elindeki bıçağı gören müştekinin daha da hırçınlaştığını iddia eden N.A., "Beni saçlarımdan tutup yukarı kaldırdı. Hırpalamaya başladı. Ben de bıraksın diye baldırına ve kalçasına doğru 4-5 defa bıçak salladım. Değip değmediğini anlayamadım. Şahıs beni bırakıp kendini asfalta attı. Elini kolunu sallaya sallaya uzaklaşarak gitti. Onun üzerinde herhangi bir kan görmedim. Bıçağın üzerinde olan kanın burnuna vurduğumda olduğunu düşündüm. Olay yerinden geçerken polisleri gördüm ve tacize uğradığımı ifade ederek müracaatta bulundum. Çok pişmanım, tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Olay günü kendisi gibi kuaför olan bir arkadaşının dükkanından döndüğünü anlatan müşteki B.K. (27) ise, "Yol çok kalabalıktı. Bir kadınla omuz omuza çarpıştık. Daha ben özür bile dileyemeden, 'Hayvan oğlu hayvan, önüne baksana' deyip üzerime yürüdü. Hakaret etmeye başlayınca ben de karşılık verdim. Bu sırada çarpıştığım kız ise sanığı sürekli engellemeye çalışıyordu. O sırada elindeki bir şeyle burnuma vurunca kanamaya başladı. Onlarla uğraşamayacağımı anlayıp olay yerinden uzaklaşmak istedim. Fakat sanık, görmediğim bir cisimle göğsüme ve karın boşluğuma doğru vurdu. Ben kendimi kaybedip düşmüşüm. 9 gün hastanede kaldım. Sanıktan şikayetçiyim. Kız kardeşini de taciz etmem söz konusu değil. Ben sözlüyüm. Az ceza almak için böyle bir şey söylüyor" dedi.

Sanığın duruşmada şahit olarak dinlenen kız kardeşi Y.A. (26) ablasıyla benzer bir ifade verirken, avukatı Engin Sekmen ise müvekkilinin taciz karşısında kendisini savunduğunu belirterek tahliyesini istedi. Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 15:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?