4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Elit bebekler Türkiye'yi temsil edecek

ELİT BEBEKLER TÜRKİYE'Yİ DÜNYADA TEMSİL EDECEK

Türkiye'de Olgunlaşma enstitüleri tarafından üretilecek olan elit bebekler, Türkiye'yi dünyada temsil edecek. Elit bebekler protokol ziyaretleri sırasında yabancı ülke temsilcilerine hediye edilerek, Türk kültürünü dünya ülkelerine tanıtılması sağlanacak.

Geleneksel Türk kıyafetleriyle donatılan kitre bebekler, elit bebek olarak ülkemizi dünyada temsil etmeye hazırlanıyor. Türkiye'de faaliyet gösteren 12 Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen yarışma sonucu ortaya çıkan kitre bebekler, Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan projeyle elit bebek ismiyle üretilecek. Yaklaşık 20 çeşit olacak bebekler Türkiye'deki Olgunlaşma enstitüleri tarafından model paylaşımıyla üretilecek. Üretim için çalışmaları devam eden bebekler, protokol ziyaretleri sırasında ülke temsilcilerine hediye edilerek Türk kıyafetleri ve kültürünün tanıtımı sağlanacak.

Bursa Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ve Pratik Kız Sanat Okulu Müdürü Şenel Uslu, kendilerinin 2 ve 3 nolu bebekleri üreteceklerini belirterek, "Kitre bebek yarışmasında Türkiye ikincisi olduk. Bakanlık projesi ile kitre bebekler elit bebek ismiyle üretilecek ve ülkemizi temsil edecek. Seri üretim ile bu bebekler ayrıca çeşitli yerlerde satışa sunulacak. Üretim için gerekli çalışmalar devam ediyor" dedi.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ GELENEKLER HAYAT BULUYOR

Enstitü olarak Bursa'da 13 yıldır birçok alanda faaliyet gösterdiklerini dile getiren Uslu, "Unutulmaya yüz tutmuş kültürel zenginliğimizi 25 eğitmen ve 27 usta öğreticiyle gün yüzüne çıkartarak dünyaya tanıtmak için çalışıyoruz. Enstitümüz ürettikleriyle birçok alanda çok sayıda ödülün sahibi oldu. El sanatları alanında değişik tasarımlara imza atarak geleneksel kıyafetlerimizi yaşatmaya gayret gösteriyoruz" diye kaydetti.

ELİT BEBEKLER TÜRKİYE'Yİ DÜNYADA TEMSİL EDECEK
ELİT BEBEKLER TÜRKİYE'Yİ DÜNYADA TEMSİL EDECEK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2009 Pazartesi 09:50:01
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 12:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?