4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Elleriniz kırılsın emi!

Bursa'da, mal varlıklarını bağışlayarak kaldıkları konukevinde 2 yaşlı kadına şiddet uyguladığı öne sürülen hasta bakıcı hakkında 7 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken ölen yaşlı kadınlardan biri, kendilerine kötü muamelede bulunduğu iddia edilen şüpheliye dava açıldığını göremedi.
Edinilen bilgiye göre, Kükürtlü Mahallesi'ndeki konuk evinde kalan Hatice Yıldırım (91) ve Sabriye Kumlu'nun (78) komşuları, yaşlı kadınların 1 yıldır kendilerine bakan 58 yaşındaki Ş.S. tarafından , "tokat atıldığını, kol ve bacaklarının çimdiklendiğini, hakaret edildiğini ve tuvalete kilitlendiğini" iddia etti. İddialar üzerine soruşturma başlatılırken, iki yaşlı kadın ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olaydan sonra gözaltına alınarak adli mercilere sevk edilen hasta bakıcı Ş.S. serbest bırakılırken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Sabriye Kumlu'nun doktor raporunda basit tıbbi müdahaleyle giderilecek şekilde yaralandığı, diğer mağdurda ise bir darp izine rastlanmadığı belirlendi. Olayla ilgili ifadesi alınmak istenen Hatice Yıldırım 16 Kasım 2008 tarihinde ölürken, Sabirye Kumlu'nun ise parkinson ve alzheimer hastası olduğu, hemşire ve bakıcı nezdinde alınan ifadesinde ise olayı hatırlamadığını, şüphelinin kendisine kötü davrandığını fakat vurmadığını söylediği tespit edildi.

Hasta bakıcı hakkındaki savcılığın soruşturması bitti. Savcı, Ş.S. (58) hakkında, "kötü muamele ve kasten yaralama" suçundan toplam 7 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı. Zanlı önümüzdeki günlerde Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 12:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?