2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Emek'e modern spor tesisi

EMEK'E MODERN SPOR TESİSİ

Bursa'da 7'den 77'ye herkese spor yapma imkanı sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Emek Spor Tesisleri'nin temeli törenle atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, futbol sahası yanında temeli atılan spor tesislerinin Bursa'nın incisi Emek'e stadyum olarak hizmet vereceğini söyledi. Emek bölgesinin bu sayede spor alanında önemli bir yatırım kazanacağını vurgulayan Başkan Altepe, "Sizler bize her zaman destek oluyorsunuz. Sizler bize destek verdiğiniz sürece bizler de size hizmetlerimizi yağdıracağız. Bu alan daha önce antrenman sahası olarak kullanılıyordu. Suni çim kullanılarak yenilenecek olan alan Emek'in yanı sıra bölge spor kulüplerinin de kullanabileceği bir tesis olacak" diye konuştu.

Spor tesisleriyle her mahallede yeni heyecanlar yaşandığını söyleyen Başkan Altepe, "Emek'te bundan sonra maçlarını bu statta yapacak. Bursa'nın spor kenti olması yolunda önemli bir adım olarak takımlar, kendi taraftarıyla maçları gerçekleştirebilecek. Bu sayede eski birlik ve bütünlük yeniden sağlanmış olacak. Bursa'mıza yakışan bu güzel havanın korunmasıdır" dedi.

Bursa'nın spor kenti olması için yapılması gereken yatırımların hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Altepe, "Tüm kulüplerimize Avrupa ayarında hatta birçok Avrupa ülkesinde olmayan özellikleri taşıyan, suni çimli spor alanları sağlamaya çalışıyoruz. Bu emeklerimiz Bursa'nın sporunun geleceği noktaları gösteriyor. Her gün yeni bir heyecan yaşıyoruz. Dün Süleyman Çelebi Lisesi'nin spor salonunu hizmete açtık. Bugün de buradayız. Sizlere hizmet etmek bizi de heyecanlandırıyor" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Bursa'nın her semtinin eksikliklerinin giderilmesi noktasında ilçe belediyelerine de destek vermeye devam ettiklerini anlatarak, "Bursa, sadece sanayi, tarih, ticari ve turizm değil aynı zamanda bir spor kenti olacak. İlçe belediyelerimizle birlikte tüm kulüplerimize destek veriyoruz. Büyükşehir Belediyespor Kulübü, 3500 lisanslı sporcusuyla çalışmalarına devam ediyor. İlçe belediyelerinin spor kulüpleriyle birlikte futbol dışındaki branşlara da gereken desteği veriyoruz" dedi.

Bursa'nın geleceğinin sağlıklı olması için gençlerin spora yönlendirilmesi gerektiğini de vurgulayan Başkan Altepe, "Gençliğimizin spor yapması, disiplinli, bilinçli, sağlıklı bir gençlik oluşması için adımlarımızı atıyoruz. Bu tesislere destek vererek, onların kalıcı gelir elde etmelerini sağlayarak kulüplerin kalkınmasını amaçlıyoruz. Tesis demek başarı demektir. Emek Spor Kulübü başta olmak üzere tüm mahallerlere ve spor kulüplerine spor salonları yapmaya gayret ediyoruz. Bursa'nın uluslararası alanda da etkin bir spor kenti olması için çalışıyoruz. Velodrom, kapalı atletizm stadı, büyük su kayağı tesislerimiz ve Uludağ'da yapılacak spor alanlarıyla spor kenti Bursa'nın altyapısını oluşturuyoruz" diye konuştu.

Başkan Altepe, spor salonlarından sadece okulların değil, bulundukları bölgelerdeki kulüplerin de yararlanmasını hedeflediklerini belirterek, temeli atılan Emek Spor Tesisleri hakkında teknik bilgiler verdi.

AK Parti Bursa milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, Hakan Çavuşoğlu, İsmet Su ve Mustafa Öztürk'ün de katıldığı törende, konuşmaların ardından protokol mensupları butona basarak Emek Spor Tesisleri'nin temelini attı.

Emek Spor Tesisleri'nde Emek Spor Kulübü sporcuları, futbol, basketbol, taekvando ve karate branşları çalışmalarını yapacak olup, kulüp için yapılacak futbol sahası da 90 X 60 metre ebatlarında olacak. 55 milimetre suni çimle kaplanacak olan sahaya ayrıca 100 kişilik tribün de yapılacak. Çevresi telle örülecek olan sahanın çevre düzenlemesi de yapılacak. İnşaatı Maça İnşaat'ın gerçekleştireceği tesis, 150 günde tamamlanacak.

EMEK'E MODERN SPOR TESİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 14:48:02
Güncelleme :16 Haziran 2011 Perşembe 20:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?