3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Emekli albaylar serbest

Bursa'da silahlı bir çeteye yönelik düzenlenen "Med Cezir" isimli operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 2'si emekli albay 8 kişiden 5'i tutuklandı. Emekli albaylar, tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süre önce bir işadamının silah zoruyla icra takibinden vazgeçirilerek avukatının tehdit edilmesi iddiaları üzerine, aralarında bir polis memuru, icra müdürü ve avukatın da bulunduğu toplam 10 kişiyi gözaltına aldı. Çete lideri olduğu öne sürülen S.K., operasyon kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonu derinleştiren ekipler, Bursa ve Balıkesir'deki adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda silahlı çete kurarak tehdit yoluyla yağma yaptıkları öne sürülen K.K. (40), F.K. (33), A.S. (43), eski Emlakçılar Odası Başkanı R.A., O.D (34), S.K. (43), emekli albaylar İ.B. (48) ve M.H. (54) gözaltına alındı. Savcılık, ifadelerini aldığı 8 kişiyi de tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme, emekli albay İ.B. ve M.H. ile O.D.'yi serbest bırakırken, diğer 5 kişinin
tutuklanmasına karar verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 22:09:30