6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Emekli binbaşı çeteden gözaltında

ŞİRKETLERİN YÖNETİMİNİ TEHDİTLE ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞAN ÇETEYE DARBE

Bursa'da şirket sahiplerini darp ederek tehdit yoluyla hisseleri ele geçirmeye çalıştığı öne sürülen 10 kişilik çete, jandarma tarafından gözaltına alındı. Aralarında emekli bir binbaşının da bulunduğu zanlılar adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, bir çetenin baskı, şiddet ve darp uygulayarak şirket yönetimini ele geçirmek istediği ihbarını alan Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, gerekli araştırmaları başlatarak zanlıları takibe aldı. Yapılan araştırmada, bir iş yerine giden zanlıların işyeri sahibi K.Y.'yi darp ederek tehditle hisseleri devretmesini isteyip 3 gün süre verdiği öğrenildi.

Bunun üzerine zanlıların kiraladıkları otomobil ile Bursa'ya gelerek eylemlerine devam edeceğini tespit eden jandarma ekipleri, Bursa ve İstanbul'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. "Yağma, nitelikli tehdit, kasten yaralama ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarına karışan çete lideri M.Ş.A., A.A., Ö.A., Y.B., E.S., O.A., M.K. O.M., K.A. ve emekli binbaşı C.Ö. olmak üzere toplam 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada;

2 adet ruhsatsız tabanca, muhtelif senetler, ajandalar ve tapu senetleri ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.

ŞİRKETLERİN YÖNETİMİNİ TEHDİTLE ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞAN ÇETEYE DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 11:10:01
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 13:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?