4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Emekli bürokratlara vefa örneği

Bursa Büyükşehir Belediyesi ailesinin bir araya geldiği iftar yemeğinde Başkan Recep Altepe, emekli olan bürokratlara hizmetlerinden dolayı plaket vererek vefa örneği sergiledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin meclis üyeleri, teknokrat, bürokrat ve şirket genel müdürleri Merinos Kültür Merkezi'ndeki iftarda bir araya geldi. Başkan Altepe, Merinos Kültür Merkezi'ndeki iftarda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi'nin taşeronlarıyla birlikte 5 bin 500 kişilik büyük bir aile olduğunu belirterek, bu büyük ailenin Bursa gibi güzel bir kente hizmet ettiği için çok şanslı olduğunu söyledi.

Bursa'ya hizmet eden ve katkı koyan vali, belediye başkanı, meclis üyesi, sivil toplum kuruluşları ve işadamlarına teşekkür eden Başkan Altepe, "Bizler Bursa'nın emanetçisiyiz. Asıl olan Bursa'ya kalıcı izler bırakmak. Bu dönemde yapılacak hizmetlerle Bursa'da iz bırakacağız.. Bizler bu şehrin nimetlerinden istifade ediyoruz. Siyasi ya da memuriyet görevlerimiz bitse de burada yaşayacağız ve yaptığımız hizmetlerin hazzını hissetmeliyiz. İstiyoruz ki çok daha güzel adımlar atılsın ve kentin eksiklikleri hızlı bir şekilde tespit edilerek tamamlansın" dedi.

Başta yapılan yatırımlar olmak üzere tüm hizmetlerde şeffaf olmaya dikkat ettiklerini dile getiren Başkan Altepe, öncelikle fiziki projeler olmak üzere yapılan tüm çalışmaların hesabının halka verilmesi gerektiğini söyledi. Hangi siyasi görüştün olursa olsun yönetimde katılımcılığın sağlanmasına özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Kentin tüm dinamiklerini harekete geçirerek Bursa'nın gücünü ortaya koymalıyız. Bizim amacımız hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmak. Bursa'yı örnek bir kent yapmaktır. Yapılacak çok iş var. Bursalıların bizden çok beklentisi var" diye konuştu.

Başkan Altepe, başta Bursa'da yöneticilik yapan insanların bu kentin sıkıntılarını fark etmesi gerektiğine işaret ederek, "Bursa'nın eksiklerini görmek ve gerekli projeleri üretmek bize düşüyor. Çalışanlarımıza aktif bir katılım bekliyoruz. İşçisinden genel sekreterine kadar tüm çalışanlarımızın katkılarını bekliyoruz. Onlarca projenin startını verdik. Tüm ilçelerimizle, belediye başkanlarımız, siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yaşanabilir bir Bursa için gereken adımları atacağız" şeklinde konuştu. Bursa'nın hızlı gelişimini tüm ilçelerinin hissedeceği şekilde düzenleyerek çalışmalara devam edeceğini sözlerine ekledi.

Başkan Altepe, iftarda ayrıca 1 Nisan 2009 tarihi itibariyle Büyükşehir Belediyesi'nden emekli olan Genel Sekreter Hüseyin Konçak, Genel Sekreter Yardımcıları Recep Akyıldız, Muammer Subaşı ve Sabri Yalın başta olmak üzere 10 emekliye hizmetlerinden ötürü teşekkür plaketi verdi. Başkan Altepe, emekli olan tecrübeli bürokratların da deneyimlerinden istifade edeceklerini ve her zaman birlikte çalışacaklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nde imar büro şefliğinden genel sekreterliğe kadar birçok kademesinde 32 yıl boyunca görev yapan Hüseyin Konçak, Başkan Altepe'ye teşekkür etti ve yeni dönemde başarılar diledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin iftar yemeğinde Yıldırım Başkanı Özgen Keskin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de hazır bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 11:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?