4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Emekli öğretmenlere vefa konseri

BURSA'DA EMEKLİ ÖĞRETMENLERE VEFA KONSERİ

Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Sanat Bölümü İcra Heyeti, 'Öğretmenler Günü' sebebiyle emekli öğretmenler için konser vererek, vefa örneği sergiledi.

Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, Mustafa Can şefliğinde sahneye çıkan koroya TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Gökhan Sezen de en güzel şarkılarıyla eşlik etti. 'Emekli Öğretmenlere Vefa' başlığında düzenlenen konseri, Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak ile Bursa eski milletvekili ve emekli öğretmen Faruk Anbarcıoğlu da keyifle izledi. Bursa'daki emekli öğretmenlerin yoğun katılım sağladığı konserde, Büyükşehir Belediye Orkestrası sanatçıları, Başkan Altepe'yi sürpriz bir şekilde öğretmeni Nurettin Akbağ ile bir araya getirdi.

Başkan Altepe öğretmeniyle yıllar sonra karşılaşmanın mutluluğunu belirterek, bu günlere gelmesinde en büyük payın öğretmenlerine ait olduğunu söyledi. Akbağ ile çok güzel anılarının olduğunu söyleyen Altepe, yaşadığı kente hizmet etmenin değerini öğretmeninden öğrendiğini ifade ederek, "Öğretmenlerimiz çok kutsal bir mesleği icra ediyorlar. Ulusların geleceğini belirleyen en temel kişiler öğretmenlerdir. Öğretmenlerimiz, bizi biz yapan en değerli kişilerdir" dedi. Yaşamın her döneminde eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Toplumumuzun en önemli eksiklerinden olan eğitim sorunumuzu giderme noktasında öğretmenlerimize çok önemli görevler düşüyor. Uygarlık düzeyinin arttığı toplumlarda öğretmene verilen değer de artıyor ve artmaya devam edecek" diye konuştu. Başkan Altepe, öğretmeni Akbağ'a konseri izleyen emekli öğretmenler adına çini vazo hediye etti. Konserin konuklarından emekli resim öğretmeni Süleyman Çete de kendi yaptığı Mostar Köprüsü tablosunu Bursa'ya hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe'ye armağan etti.

Öte yandan usta sanatçı Gökhan Sezen, konserde en güzel eserleri coşkuyla seslendirirken, konseri keyifle izleyen öğretmenler de Sezen'in şarkılarına eşlik ettiler. Konser sonunda Vali Yardımcısı Başar ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenocak, sanatçıları çiçek vererek tebrik etti.

BURSA'DA EMEKLİ ÖĞRETMENLERE VEFA KONSERİ
BURSA'DA EMEKLİ ÖĞRETMENLERE VEFA KONSERİ
BURSA'DA EMEKLİ ÖĞRETMENLERE VEFA KONSERİ
BURSA'DA EMEKLİ ÖĞRETMENLERE VEFA KONSERİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 10:37:04
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 10:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?