5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Emekliye 'vergi iadesi' işkencesi

Bursa’da SSK ve Emekli Sandığı’na bağlı emeklilerin vergi iade zarflarını teslimi, işlemlerin 5 gün geç başlatılması sebebiyle işkenceye dönüştü. Ziraat Bankası önlerinde emekliler uzun kuyruklar oluşturdu.

İnönü Caddesi’ndeki Ziraat Bankası’na gelen Emekli Sandığı ve SSK’ya bağlı emekliler, uzun kuyruklar oluşturdu. Bankanın önünden geceden başlayan kuyrukta yaklaşık 2 bin kişi saatlerce sıralarının gelmesini bekliyor. Vergi iadesinin çileye dönüştüğünü söyleyen emekliler, "Yetkililer bize Ocak ayının 5’inden itibaren teslimat işlemlerine başlayacaklarını söylediler. Ama bu tarihte alım yapılmadı. Son teslim tarihi ayın 20’si. Biz ilk günden bankaya gelmemize rağmen burada çile çekiyoruz. Devletimizin yaşlı insanlara sahip çıkması lazım" diye konuştular.

Öte yandan, yetkililer tarafından yapılan açıklamada Ocak ayının 20’sine kadar, vergi iadelerinin hafta sonları da dahil olmak üzere kabul edileceği duyuruldu. Bu arada, vergi iadesi yapanlardan, işlemi yapan kişinin banka cüzdanı da isteniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 12:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?