3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Emin Balkan güven tazeledi

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu(B.G.F.) Genel Başkanı Emin Balkan, bugün yapılan genel kurulda yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongrede konuşan Balkan, 1987 yılından bu yana Balkanlar ve Türkiye'de kültürel değerleri korumak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, hükümetten Bulgaristan vatandaşı Türk yurttaşların devamlı ikamet alabilmeleri için yardım istedi. Hükümetin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in girişimleri sayesinde Balkan göçmeni yurttaşların sosyal güvenlik sorunlarını çözdüğünü hatırlatan Balkan "Bir sıkıntımız daha var. Bulgaristan'dan gelen vatandaşlar Türkiye'de devamlı ikamet alamıyorlar. Burada çalışıyorlar, 3 ayda bir Bulgaristan'a dönmek zorunda kalıyorlar. Yakalandıkları zaman kaçak duruma düşüyorlar. Biz hükümetin duruma el atarak sorunu çözmesini istiyoruz" dedi.

Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan Geçoğlu da B.G.F.'nin Birleşmiş Milletler düzeyinde temsil hakkı bulunduğunu ve bu sebeple sosyo-ekonomik konularda Türkiye'yi temsil ettiğini söyledi. Genel Kurula Bal-Göç'ün İstanbul, Yalova, Samsun, İzmit, İzmir ve Kartal başkanlarının yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Anavatan Partisi Bursa İl Başkanı Ahmet Kömbe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ruhan Gençoğlu da katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 17:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?