6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Emir Kusturica Bursa'da

49. ULUSLARARASI BURSA FESTİVALİ İÇİN BURSA'YA GELEN DÜNYACA ÜNLÜ YÖNETMEN VE MÜZİSYEN EMİR KUSTURİCA:

Çingeneler Zamanı filmiyle sinemada önemli bir sıçrama yapan ve müzikleriyle özellikle Balkan ezgilerini tüm dünyaya taşıyan Emir Kusturica, Türkiye'nin çay ve ayranını içmeye, güzel kokularını koklamaya geldiğini söyledi.

49. Uluslararası Bursa Festivali için Bursa'ya gelen ünlü yönetmen ve müzisyen Emir Kusturica, Açıkhava Tiyatrosu'nda vereceği konser öncesi, Kervansaray Termal Otel'de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Türk sinemasını yakından takip ettiğini belirten ünlü yönetmen ve müzisyen Kusturica, son günlerde ortaya konan Türk yapımlarının dünya sinemasına hareket getirdiğini söyledi. Ünlü Türk yönetmen Fatih Akın'la yakın arkadaş olduklarını anlatan Kusturica, "Çok başarılı çalışmalara imza attığını yakından

takip ettim. Türk bir yönetmenle çalışmak isterim. Çünkü bir İngiliz ya da Alman yönetmene göre Türk yönetmenle çalışmak daha zevkli ve eğlenceli olurdu" diye konuştu.

Gazetecilerin dünya gündemi ile ilgili sorularını da cevaplayan Kusturica, İsrail'in Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlediği saldırıyla ilgili olarak, "Ölen 9 kişi için çok üzüldüm. Bu yalnızca İsrail'in problemi değil Batı Avrupa'nın bir problemidir. Kökeninde sadece İsrail'in sınırlarında kalan Yahudiler ve Müslümanlarla ilgili bir problemin olduğunu düşünmüyorum. İsrail neyi savunuyor? Bu çok karmaşık bir soru. İsrail'le ilgili söyleyecek basit bir cümlem yok" dedi.

Bu arada, Filistin'le ilgili 2 film üzerinde çalıştığına dikkati çeken Kusturica, Kasım ayında projelerin hızlanacağını sözlerine ekledi. Türkiye'de ve Bursa'da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Kusturica, "Buraya çay ve ayran içmeye, güzel kokular koklamaya geldim. Tabii ki bir de 400 yıllık ortak tarihimiz var. Bunun için burada olmaktan mutluyum" şeklinde konuştu.

49. ULUSLARARASI BURSA FESTİVALİ İÇİN BURSA'YA GELEN DÜNYACA ÜNLÜ YÖNETMEN VE MÜZİSYEN EMİR KUSTURİCA:
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 21:17:01
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 22:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?