4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Emirsultan tüp geçidi yarın açılıyor

EMİRSULTAN TÜP GEÇİDİ YARIN TRAFİĞE AÇILIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Emirsultan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan tüp geçitin yarından itibaren trafiğe açılacağını söyledi.

Emirsultan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşaat alanında incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Emirsultan'ın Bursa'nın özellikli semtlerinden biri olduğunu belirten Başkan Altepe, "Bursa'mızın özellikli bölgelerinden olan Emirsultan'da yürüttüğümüz bu proje bu bölgede yaşanan sıkıntıları da çözecek" dedi.

Meydanın daha güzel ve kullanışlı bir biçimde yapıldığını duyuran Başkan Altepe, çalışmaların en başında projenin en iyi şekilde uygulanması için revizyona gidildiğini hatırlatarak, "Buradaki binalar 7 kattan 5 kata indirilmesi, cephe düzenlemelerinin çevreyle uyumlu hale getirilmesi, meydanda yapılacak düzenlemeler, tünelin üzerindeki açıklıkların kapatılması ve bütünlük oluşturulması ile alanın genişletilmesi gibi değişikliklerle projeyi ıslah etmeye ve güzelleştirmeye çalışmıştık. Yarın tünel, trafiğe

açılıyor. En kısa zamanda meydan ve projenin diğer kısımları da tamamlanarak Bursa'mız güzel bir meydana kavuşacak" şeklinde konuştu. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Bursa'nın en çok ziyaret edilen Emirsultan bölgesinin daha güzel bir hale geleceğini söyleyen Başkan Altepe, asfalt aracına binerek tünele asfalt döktü.

Projenin en önemli kısmını tünel inşaatı olduğunu söyleyen Başkan Altepe, asfaltlanmanın bugün bitmesinin ardından yolun yarından itibaren trafiğe açılacağını belirtti. Projedeki meydan çalışmalarının da yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Altepe, bundan sonra bölgeye hizmet verecek olan otopark inşaatı ile meydan üstü çalışmalarına hız verileceğini bildirdi. Bursa'ya prestij katacak çalışmalar kapsamında trafiğe açılan 200 metre uzunluğunda tüp geçidin ardından 4 bin metrekarelik meydanın

yer alacağı projede 50 konut, 13 dükkan ve 200 araçlık otopark yapılacak.

EMİRSULTAN TÜP GEÇİDİ YARIN TRAFİĞE AÇILIYOR
EMİRSULTAN TÜP GEÇİDİ YARIN TRAFİĞE AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 13:35:04
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 17:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?