6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Emniyet hırsızı tahliye oldu

EMNİYETİN ARDINDAN KEBAPÇIYI SOYDUĞU İDDİA EDİLEN HIRSIZ TAHLİYE OLDU

Bursa'da Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu binayı soyduğu için girdiği cezaevinden tahliye olduktan sonra iskender kebapçısını da soyduğu iddia edilen sabıkalı hırsız, tahliye oldu.

14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "gece vakti nitelikli hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar vermek" suçlarından 18'er yıla kadar hapisleri istenen ve 3 celsedir Bolu'daki yüksek güvenlikli cezaevinde olduğu için dinlenemeyen 23 yaşındaki R.K. ilk kez hakim karşısına çıktı. Diğer tutuklu sanık M.T.A. (20) ve 18 yaşındaki tutuksuz sanık H.T. ise bu celseye katılmadı.

Geçtiğimiz aylarda Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu binadan plazma TV çalarak Türkiye gündemine oturan ve 361 ayrı suçtan kaydı bulunan R.B., hakkındaki iddiaları yalanlayarak, "Ben sanıklardan M.T.A. ile cezaevindeyken tanıştım. Dışarıda kendisiyle hiçbir görüşmem olmadı. H.T.'yi ise hiç tanımıyorum. İddianamede adı geçen hırsızlık ve mala zarar verme suçlarını ben işlemedim. Ben o tarihte Bursa 152 Evler Mahallesi'ndeydim" dedi.

Sanık avukatı Ersün Künbi ise müvekkilinin yaklaşık 4 aydır cezaevinde tutulduğunu belirterek tahliyesini istedi.

Mahkeme sanığın üzerine atılı suçun niteliği, delil durumu ve tutuklu kaldığı süreyi nazara alarak tahliyesine karar verdi. Ayrıca sanık R.B.'nin fizik kimliğinin tespiti için ön ve yan portreden fotoğraflarının çekilmesine karar veren mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Bu arada davanın tek tutuklu sanığı olarak kalan M.T.A.'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Öte yandan daha önce emniyeti soyduğu iddiasıyla 3 yıl hapis cezasına çarptırılan R.B., kararla birlikte tahliye edilmişti.

EMNİYETİN ARDINDAN KEBAPÇIYI SOYDUĞU İDDİA EDİLEN HIRSIZ TAHLİYE OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 10:34:04
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 18:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?