3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Emniyet suçlulara göz açtırmıyor!

Bursa'da gasp bürosu dedektifleri son 1 ayda 14 ayrı silahlı gasp olayını aydınlatarak 41 şüpheliyi yakaladı, zanlılardan 28'i tutuklandı.

Bursa'da 2009 yılı başından itibaren meydana gelen 14 ayrı silahlı gasp, yağma, kapkaç, ikamet kurşunlama gibi olayların tamamını aydınlatan gasp bürosu dedektifleri, yüzde 100 başarı gösterdi.

"KİRALIK ARAÇTAN YOLA ÇIKARAK SİLAHLI GASP YAPAN SAHTE POLİSİ YAKALADILAR"

Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi'nde gençlerin önünü kesen şahıs, kendisini polis olarak tanıtarak şahısları kiraladığı otomobile bindirdi. Gençlerin uyuşturucu aldığını iddia eden sahte polis, arabasına aldığı kişileri ıssız bir yere götürerek, "Ben polisim, uyuşturucu satılan yerlerde dolaşıyorsunuz. Bana para verirseniz, aramızda hallederiz" dedi.

Gençlerin uyuşturucu almadıklarını söylemesine rağmen ikna olmayan sahte polis, silah zoruyla paraları gasp etti. Şikayetlerin artması üzerine gasp bürosu
dedektifleri otomobilin plakasını belirledi. Şahsın aracı sahte kimlik ve ehliyet ile kiraladığını tespit eden polis ekipleri, 1 hafta süren takibin ardından zanlıyı yakaladı. Mahkemeye sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine konuldu.

"GASPÇILAR ELLERİNDEKİ MALZEMEYLE GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI"

Kültürkpark ve yeni yapılan Merinos Parkı içerisinde yaşı küçük birçok şüpheliye silah gösteren gaspçılar, vatandaşların adeta korkulu rüyası haline geldi. Silah zoruyla gasp ettikleri şahısların para, cep telefonu, MP3 player ve elbiselerini alan 2 zanlı, kayıplara karıştı.

Benzer olayların artması üzerine polis ekipleri çevrede önlem aldı. Çaldıkları malzemeler ile kaçan zanlılar, bir otoparkın güvenlik kamerasına takıldı. Çevrede bulunan diğer kameralarını da inceleyen polis ekipleri, zanlılarınyakalamayı başardı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine konuldu.

"ZANLILARIN YAKALANMASINDA EŞKAL ÇOK ÖNEMLİ"

Zanlıların yakalanmasında alınacak eşkalin önemine değinen emniyet yetkilileri, "Gasp olaylarını gerçekleştiren kişilerin eşkalinin alınması, olayın çözülmesinde büyük rol oynuyor. Eğer bu olayları gerçekleştiren kişiler arabalı iseler vatandaşlarımız ilk olarak aracın rengine ve plakalarına baksın. Gece geç saatlerde ıssız park ve yollardan geçmemeye özen göstersinler" dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu Dedektifleri son 1 ayda meydana gelen 14 ayrı silahlı gasp, yağma, kap-kaç, ikamet kurşunlama gibi olayların tamamının aydınlattı. Olaylarla ilgili gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 41 kişiden 28'i tutuklanarak cezaevine konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 11:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?