4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Emniyet Teşkilatına AB eğitimi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Bürosu ve Bursa Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle Polis Okulu öğrencileri ile Bursa ve çevre illerin Çevik Kuvvet şube müdürlükleri mensuplarına AB süreci hakkında seminer verildi.

Bursa Polis Koleji'nde düzenlenen seminere, Ankara Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Birimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Cerrah ve Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu AB Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mehmet Özcan konuşmacı olarak katıldılar. Prof. Dr. İbrahim Cerrah yaptığı konuşmada, polis-toplum ilişkisine dikkat çekerek, polislerin vatandaşa yumuşak davranarak onların saygısını kazanması gerektiğini belirtti.

Seminerde bir konuşma yapan Doç. Dr. Mehmet Özcan ise, AB sürecinde polise büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, Türkiye'ye AB yolunda ihtiyacı olan genç ve eğitimli nüfusun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunduğunu ifade etti.
Seminerde ayrıca, Bursa Polis Koleji İngilizce Öğretmeni Hüseyin Öztürk de, kolej bünyesinde kurulan "AB ve TÜBİTAK Proje Kulübü" hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktardı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı seminerde "AB ve Türkiye ilişkileri", "insan hakları", "demokratik ve çağdaş polislik" gibi konular da masaya yatırıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 12:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?