6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Emniyetten Romanlara futbol açılımı

EMNİYETTEN ROMANLARA FUTBOL AÇILIMI

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen halı saha turnuvasında Roman vatandaşlar ile polisler kıyasıya mücadele etti. Çevik kuvvet polisleri, çekişmeli geçen maçları Roman vatandaşlarla birlikte tribünlerden izledi.

Bursa Valiliği Aile İçi Şiddetin Önlenmesi İl Koordinasyon Kurulu'nun desteğiyle düzenlenen 'Bursa Roman Eğitim Araştırma ve Bilgi Merkezi Futbol Turnuvası' nefes kesti. Emniyet teşkilatı ve Roman vatandaşlar arasındaki iletişimi artırmayı hedefleyen turnuvanın final maçı, Kamberler Halı Sahası'nda oynandı. Hacivat Çevik Kuvvet, Çalgıcı Mektebi ve Asayiş Şube ekiplerinden oluşturulan iki takımın karşı karşıya geldiği final maçı kıyasıya çekişmeye sahne oldu. Turnuvaya büyük ilgi gösteren Roman vatandaşlar, çevik kuvvet ekipleri ile birlikte maçı tribünlerden izledi.

Bursa Vali Vekili Mustafa Güney, Türkiye'de ilk defa yapılan turnuvanın, hükümetin Roman açılımı kapsamında valilikçe oluşturulan komisyon tarafından organize edildiğini söyledi. Roman vatandaşların sosyal hayata katılmasını sağlamak için çeşitli faaliyetler düzenlediklerini ifade eden Güney, "Emniyet ile Roman vatandaşlar arasında bir sıcaklık oluşturmak, Romanların sosyal hayata daha rahat katılmalarını sağlamak maksadıyla böyle bir turnuva düzenledik. Bunu diğer kurumlara da yayacağız. Daha iyi

kaynaşma olsun diye her takımı karıştırdık. Aynı takımın içinde hem Roman hem de emniyetten arkadaşlar var. Bunu gelecek yıllarda da yapmak istiyoruz. Diğer kurumları da buna dahil edeceğiz" dedi.

Bursa Roman Derneği Dayanışma Geliştirme Yardımlaşma Derneği Başkanı Orçun Zolan ise, Romanlar olarak insanların gözündeki olumsuz imajı kırmaya çalıştıklarını ifade etti. Zolan, "Artık kendimizi ispatlamaya çalışıyoruz. Yaklaşık bir aylık bir turnuvaydı. 20 takım katıldı. Bundan sonra da Bursa'daki bütün kamu kuruluşları ile bu tür turnuvalar yapmak istiyoruz" diye konuştu.

EMNİYETTEN ROMANLARA FUTBOL AÇILIMI
EMNİYETTEN ROMANLARA FUTBOL AÇILIMI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 11:51:00
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 17:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?