3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

En az su tüketenlere ödül

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice beldesinde, son 3 aylık dönemde en az su tüketen 3 hane sahibi Belediye Başkanı Ramiz Yiğit tarafından altınla ödüllendirdi.

Yenice Belediyesi nikah salonunda düzenlenen törenle, 11 YTL fatura gelen Yılmaz Öztürk, Şükrü Açıkgöz ve İsmet Çelik'e Başkan Ramiz Yiğit tarafından birer küçük altın hediye edildi.

Belediye Başkanı Ramiz Yiğit, küresel ısınma ve kuraklığın önem kazandığını belirterek, "Türkiye'nin su rezervleri azalıyor. Ankara'nın durumu ortada. İnsanlarımıza tasarruf yapmayı öğretmeliyiz. Biz de bu noktadan hareketle nasıl çözüm üreteceğimizi düşündük. Su tüketimini azaltmayı teşvik ediyoruz. Bu çalışma diğer tüketicilere de örnek olmalı" dedi.

Yenice halkını tasarrufa çağıran Başkan Yiğit, "Bahçe sulamasında dikkatli olunmalı. Araçlar hortumla yıkanmamalı. Muslaklar tamir edilmeli. Her an su tasarrufunu düşünmeliyiz" diye konuştu.

Başkan Yiğit, su tasarrufuna yönelik uygulamanın sürdürüleceğini, en az su tüketenlerin ödüllendirileceğini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 13:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?