3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

En güzel kim okuyacak?

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde ezbere okuma yarışmasında renkli görüntüler yaşandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İnegöl Belediyesi'nin katkıları ile düzenlediği İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuma yarışmasının finali Belediye Kültür Sarayı'nda yapıldı. Yarışmaların ardından kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 4 Mart 2009 tarihinde düzenlenen elemelerde kategorilerinde ilk üçe girerek finale kalan öğrenciler bu kez birincilik için yarıştılar. Sahne gösterileri ile renklenen yarışmada okul öncesi kategorisinde M.M.Samda İlköğretim Okulu'ndan Melike Şeyda Çelik birinci, Kaşıkçıoğlu İlköğretim Okulu'ndan Melisa Durmuş ikinci, Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Sena Kırcadere üçüncü oldu.

İlköğretim 1 ve 5. sınıflar arası öğrencilerin yarıştığı ikinci kategoride Vehbi Koç İlköğretim Okulu'ndan Beyza İlhan birinci, Gündüzlü Köyü İlköğretim Okulu'ndan İpek Deniz Yiğit ikinci, M.M.Samda İlköğretim Okulu'ndan Hanife Merve Topçu üçüncü, ilköğretim 6, 7, 8. sınıflar arası öğrencilerin yarıştığı üçüncü kategoride Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu'ndan Fatma Zehra Çakır birinci, M.M.Samda İlköğretim Okulu'ndan Tuğba Nur Yaşar ikinci, Kaşıkçıoğlu İlköğretim Okulu'ndan Eda Vatansever üçüncü, ortaöğretim öğrencilerinin yarıştığı dördüncü kategoride ise Turgutalp Anadolu Lisesi'nden Çağrı Kuş birinci, Kız Meslek Lisesi'nden Meltem Kutluer ikinci, İnegöl Anadolu Lisesi'nden Sefa Yılmaz üçüncü oldular.

AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile çok sayıda yetkilili ve velinin izlediği yarışmada, kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Birinci kategoride dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Defalarca dinleyip bıkmadığımız İstiklal Marşı(mızı bugün bize yaşayarak okuyan öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.
İkinci Kategoride dereceye giren öğrencilerin ödüllerini takdim eden AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, "Öğrencilerimiz İstiklal Marşı'mızı büyük bir coşkuyla anlattılar, kendilerini tebrik ediyorum. Biz büyük ülkeleri yönetmiş bir milletiz. Güçlü devletleri güçlü insanlar kurar. Atalarımızın açtığı yolda yürüyen bir topluluğuz. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Üçüncü kategori ödüllerini veren Kaymakam Durmuş Gençer ise, "Bu sene ikincisini düzenlediğimiz 12 Mart İstiklal Marşı(nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, Bakanlar Kurulu'ndan çıkan kararname ile kutlanmaya başlandı. Allah bu milleti bir daha İstiklal Marşı yazmak zorunda bırakmasın" diye konuştu.
Dördüncü kategoride derece alan öğrencilerin ödüllerini ise İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk birlikte verdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 14:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?