4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

En iyi 5 desene ödül

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD)'in bu yıl 10'uncusunu gerçekleştirdiği Desen Yarışması'nda dereceye giren 5 eser jüri tarafından belirlendi.

BUSİAD Başkanı Arif Öz genç tasarımcıları ve bu konularda eğitim gören lise ve üniversite öğrencilerini teşvik etmeyi hedefleyen yarışmaya 225 eserin katıldığını söyledi.

Yeni mezunları, iş hayatına hazırlamaya yönelik etkinliklerinden olan 'Desen Yarışmaları'na ilginin her geçen yıl arttığını belirten Başkan Özer, "Eserlerin teslim tarihi 31 Ocak 2008 idi. Ülkemizin genç, kabiliyetli tekstil tasarımcılarını cesaretlendirmek, gelişimlerine katkıda bulunmak, tanınmalarını sağlamak, yarışmaya katılan desenleri tekstilcilerimizin kullanımına sunmak gayesi ile düzenlenen yarışmanın bu yılki teması; İznik Çini desenlerinin özgün sanatçı potasında serbest yorumu idi. 2008 yılının Kasım ayında Bursa ve ülke çapında konu ile ilgili meslek lisesi , üniversite, yüksekokul ve meslek okullarına tekrar hatırlatma maksatlı yarışmamızın duyurusu tekrarlandı. 225 eser ile katılan yarışmacıların çalışmaları, 25 Şubat 2009 günü jüri tarafından değerlendirildi" dedi.

Seçiçi kurulda Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlileri Sevgi Yüksel Uzunöz, Nurhan Yeşil, Halim Şensoy sektörü temsilen Canan Sönmez Canik, Abdullah Alçiçek BUSİAD’ı temsilen Günal Baylan, Arif Özer yer aldı. Yapılan değerlendirmede 3 bin TL ödüllü birinciliğe Müge Aksu'nun çalışması, 2 bin TLl ödüllü ikinciliği Hilal Yıldız, bin 500 TL ödüllü üçüncülüğe Filiz Şen'in çalışması değer bulundu. Mansiyon ödüllüreni ise Filiz Mercan ve Esin Acur aldılar. Ödül kazananlara 5 Mart Perşembe günü törenle ödülleri Altın Ceylan'da takdim edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 21:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?