3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

En temiz fırınlara plaket verildi

Bursa'da Somuncubaba Hijyen ve Kalite Ödüllerine layık görülen 85 fırıncıya plaketlerini Vali Şahabettin Harput verdi.

BESOB ve Bursa Fırıncılar Odası işbirliğiyle Somuncubaba Hijyen ve Kalite Ödülü gecesi düzenlendi. Termal Kervansaray Oteli’nde düzenlenen gecede, hijyen ve kaliteye özen gösteren 85 fırıncı Somuncubaba Hijyen ve Kalite Ödülü’ne layık görüldü.

Vali Şahabettin Harput, Somuncubaba’nın fırıncıların piri olduğunu hatırlatarak, “Somuncubaba büyük zat. Gariban bir fırıncı olan Somuncubaba, hem işini iyi yapıyordu, hem de işini yaparken Allah’tan korkuyordu. Ekmek yaparken titiz çalışır, garibanlara ekmek dağıtırdı. Böyle bir gecede Somucubaba ismiyle ödül gecesi düzenlemeniz çok önemli. Geçen sene bir ekmekte siz koyun kampanyası düzenlemiştik. Bir ekmek konusu çok önemli. Bir garibin, bir fakirin sofrasına bir ekmek konması ve onun "Allah razı olsun" demesi çok önemli. Siz fırıncılar olarak değerlerinize çok iyi sahip çıkıyorsunuz. Ekmek üretirken piriniz Somuncubaba’yı örnek alın" dedi.

Kodes projesinin Türkiye’de ilk defa Bursa’da yapıldığını hatırlatan Vali Harput, "Birlik, beraberlik içerisinde Bursa olarak çok iyi yerlere geleceğiz. İşinde hijyen ve kaliteye önem veren tüm fırıncı arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Talip Andıç ise, Vali Şahabettin Harput’a ‘Bir ekmekte sen koy’ projesinden dolayı teşekkür ederken, 1 yıl içerisinde bu projeyle toplam 15 milyon ekmeğin fakir sofrasında yer aldığını söyledi.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tayar da, gecede ekmeğin üretimi ve satışında hijyenin önemi ile ilgili sinevizyon gösterisi ve sunum gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından Vali Şahabettin Harput, Somuncubaba Hijyen ve Kalite Ödülü’ne layık görülen 85 fırıncıya plaketini verdi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da, Vali Şahabettin Harput’a ‘Bir ekmekte sen koy’ projesi nedeniyle teşekkür plaketi verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 11:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?