1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Engelleri sporla aştılar

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Kültürpark Gençlik ve Spor Şenliği, dün akşam farklı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. 

Eğitilebilir Nilüfer İş Okulu'nun 10 zihinsel engelli öğrencisi, son günlerin moda sporu olan 'Bocce' oynadı. Gösteri amaçlı yapılan yarışmada iki ayrı takım kurup birbirleriyle kıyasıya yarışan engelli gençlerin mutluluğu görülmeye değerdi. Yeni spor dalı olan 'Bocce'de başarılı atışlar yaparak yüksek puan toplayan zihinsel engelli gençlerin coşkusuna, öğretmenleri ve aileleri de ortak oldu. 

2 bin 200 gencin katıldığı 3. Kültürpark Gençlik ve Spor Şenliği'nin bu yıl Kültürpark içerisinde özel olarak hazırlanan alanda yapıldığını belirten BURFAŞ yetkilileri, ayrıca şenliğe bu yıl ilk defa badminton, bocce ve halı saha futbol branşlarının eklendiğini ifade etti. 

Bursalılar'dan ve özellikle gençlerin şenliğe büyük ilgi gösterdiğini söyleyen BURFAŞ Genel Müdürü Abdurrahman Tığ, bu yıl zihinsel engelliler için düzenlenen gösteri amaçlı maçların önümüzdeki yıldan itibaren şenlik programında gerçekleştirileceğini belirtti.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 15:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?