4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Engelli çocuklar spor şenliğinde

Nilüfer Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 8. Nilüfer Spor Şenlikleri, özel eğitim kurumu öğrencilerinin birbirinden güzel ve heyecanlı oyunlarıyla devam etti.

Nilüfer ilçesinde eğitim veren özel eğitim kurumlarının engelli öğrencileri Nilüfer İş Okulu’nun bahçesinde bir araya gelerek, penaltı atışından sandalye kapmaya kadar pek çok yarışma ve eğlenceli oyunlarla güzel bir günü paylaştı. 10 özel eğitim kurumundan yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı etkinlik renkli oyunlarla gün boyu sürerken öğretmenler ve ailelerde eğlenceli dakikalar yaşadılar.

Etkinlik boyunca öğrenciler sportmenlikleri ve dostlukları ile büyüklere adeta örnek olurken, geleneksel organizasyonun her yıl daha büyük katılımla renkli bir festivale dönüştüğünü belirten Nilüfer Belediyespor Kulübü Genel Müdürü Fikret Yılmaz, “Hedefimiz spor şenliği içerisinde engelli çocuklarımızın da sosyal ilişkiler içerisine girebileceği bir etkinlik yapmaktı. Burada gördüğümüz bu güzellik bunu başardığımızın kanıtıdır” dedi.

MİNİKLER DE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ
Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen anaokulları etkinliklerinde 300 minik öğrenci birbirinden eğlenceli oyunlarla keyifli bir gün geçirdi. Nilüfer Belediyesi Spor Tesisleri’nde yapılan etkinlikte, 12 okuldan 300 öğrenci, çeşitli animasyonlar eşliğinde gün boyu şişme oyun gruplarında oyunlar oynayarak oldukça keyifli saatleri paylaştılar. Minik öğrencilerin birbirleriyle kaynaşıp, sosyalleşmesini amaçlayan etkinliği ilgiyle karşılanmasından memnuniyet duyduklarını belirten Nilüfer Belediyespor Kulüp Başkanı Naci Kale, “Sadece sportif olarak değil sosyal olarak da önemli bir rolü olan Nilüfer Spor Şenlikleri, minik öğrencilerimizin oyunlarıyla en güzel günlerinden birini daha yaşıyor. Çocuklarımızın gülen yüzlerinde başarılan işin büyüklüğünü görmek mümkün” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 11:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?