4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Engelli genç yardım bekliyor

Bursa'da, ailesiyle birlikte zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren engelli genç, devletten yardım istedi.

Merkez Yıldırım ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi Yumruk Sokağı'nda ikamet eden Atmaca ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Ailenin en büyük çocukları olan engelli İsmail Atmaca (19), "Yüzde 80 engelliyim, çalışamıyorum. Babam hasta. Ailemiz perişan. Devletin bana maaş bağlamasını istiyorum" dedi.

Acılı anne Necla Atmaca (45), "Durumumuz çok kötü. Perişan haldeyiz. 17 yaşındaki çocuğumu okuldan alıp çalışması için işe verdim. 4 çocuğumdan 2'si öğrenci. Kızlarım sabah kalktıklarında okul harçlığı istiyor. Oldu mu veriyorum, olmayınca da okula parasız gidiyorlar. Kocam 4 defa kalp ameliyatı oldu. Çalışamıyor. Ben de arada bir temizliğe giderek evin giderlerini karşılamaya çalışıyorum. Elektrik faturaları, su faturaları üst üste bindi. Geçenlerde elektriğimizi kesmeye geldiler. Çok zor durumdayız. Rica ediyorum devlet büyükleri bize yardım etsin" diye konuştu.

Amca Tahsin Atmaca (50) ise, "Yeğenim İsmail yüzde 80 oranında özürlü. Babası 4 kere kalp krizi geçirdiği için çalışamıyor. Anne babası öldükten sonra ne olacak bu çocuğun hali? Bizim derdimiz çocuktur" şeklinde konuştu.

İlköğretim öğrencisi kız kardeşler Zeynep (13) ile Zehra (9) ise, "Biz büyüklerimizden rica ediyoruz, ağabeyimi emekli yapsınlar, maaşa bağlasınlar. Eski elbiselerle okula gitmek zorunda kalıyoruz. Ne suyumuzu, ne de elektriğimizi ödeyebiliyoruz. Annem babam bir gün ölürse ağabeyim ortada kalmasın istiyoruz" sözleriyle duygularını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 14:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?