4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Engelli gençlere asker kınası

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir günlüğüne silah altına alınacak olan engelli vatandaşlar için asker eğlencesi tertipledi. Kına yakılıp, "En büyük asker bizim asker" tezahüratları arasında omuzlara alınan engelliler büyük coşku yaşarken, aileleri sevinç gözyaşları döktü.

Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi'nce Merinos Kültür Merkezi'nde tertiplenen asker eğlencesi, engelli gençlere moral verdi. Engelleri sebebiyle askerlik yapamayacak olan 110 genç için düzenlenen eğlencede konuşan Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, engelli gençlerin vatan için canlarını verebileceklerini söyledi. Sönmez, "Vatanımız için her göreve hazırız. Askerlik görevini 1 gün de olsa yerine getirmek, o elbiseleri giymek, eğitim yapmak, yemin etmek ve özetle o havayı koklamak hepimiz için büyük bir onurdur. Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere bu etkinliğe emeği geçen Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan da engelli gençlere ve ailelerine moral verdi. Bakan, "Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta aktif rol alabilmeleri için herkes elinden geleni yapmalıdır. Sivil toplum kuruluşlarının yoğun olarak çalışmalarına katkı koyduğu engelli vatandaşlarımızın kültür, sağlık ve spor alanında yeteneklerini geliştirecek her türlü sosyal aktiviteye destek vermeye devam edeceğiz. Engelliler için faaliyetlerini sürdüren bakım merkezlerinin de geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için gerekeni yapacağız" dedi.

Türk bayrağıyla tören alanına gelen engelli gençler, 1 gün bile olsa askerlik yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Ailelerinin sevinçlerine ortak olduğu gençlerden Ahmet Kaya, "Çok mutluyum. Bize askerlik heyecanını yaşatanlara teşekkür ediyorum" diyerek 'Gel Tezkere' türküsünü söyledi.
Çocuklarının sevincini paylaşan aileler ise gözyaşlarını tutamadı. Duygulu anların yaşandığı programda asker adayı gençlere kına yakan Rıfat Bakan, daha sonra askerlerle halay çekti. Engelli gençler, bir günlük askerliklerini Yalova yolu üzerindeki Jandarma Komutanlığı'nda yapacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 11:29:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?