6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Engelli kız yanarak öldü

ENGELLİ KIZ YANARAK CAN VERDİ

Bursa'da bir evde çıkan yangında içeride mahsur kalan 25 yaşındaki engelli kız yanarak can verdi.

Edinilen bilgiye göre olay merkez Yıldırım ilçesinde meydana geldi. Geçimlerini geri dönüşüm malzemelerini toplayarak sağlayan Hanife Çengel(48) ve kızı Emine Şahin, akşam saat 11.00 sıralarında uyudu. Ancak saatler gece 02.00'yi gösterince evde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Uykusundan uyanarak evden dumanların yükseldiğini gören anne, bir anda panik olmaya başladı. Daha sonra yangının büyüdüğünü gören Çengel, kendisini evin penceresinden aşağı atarak kurtardı. Ancak yangından kaçmaya çalışırken evin merdivenlerinde mahsur kalan engelli Emine Şahin, annesi kadar şanslı olamadı ve alevlerin arasında kaldı. Dışarı çıkarak kendisini kurtaran anne Hanife Çengel ise komşularına haber vererek evin yandığını ve kızının içeride olduğunu söyledi.

Bir pazarlama şirketinde çalıştığı öğrenilen ve yangın esnasında evde olmayan Şerife Tongur da(20) yangını haber alarak eve geldi ve kardeşinin içeride olduğunu belirterek yardım istedi. Ancak yoğun dumandan dolayı komşular da evin içine giremedi.

Mahalle sakinleri hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen 4 itfaiye aracı yangına müdahale ederken, evin içine giren itfaiye erleri korkunç manzara ile karşılaştı. Engelli kızın cesedi ile karşılaşan ekipler, bir yandan yangına müdahale ederken diğer yandan alevler içinde kalan genç kızı kurtarmaya çalıştı. Ancak itfaiye erlerinin yoğun mücadelesi bile Şahin'i kurtarmaya yetmedi ve genç kız orada can verdi. Çok eski bir binada kaldıkları görülen 3 kişilik aileden Emine Şahin ve anne Hanife Çengel'in, gece saatlerinde sokaklardaki çöplerden karton ve naylon toplayarak geçimlerini sağladıkları öğrenildi. Topladıkları geri dönüşüm malzemelerini evin içine toplayan Hanife Çengel'in eşinden boşandığı ve ayrı yaşadıkları belirtildi. Yangının, evdeki karton kutuların alev alması sonucu çıktığı ve genç kızın da bu geri dönüşüm malzemelerinin arasında kalarak can verdiği tahmin ediliyor.

Olay yerine gelen Bursa Cumhuriyet Savcısı, genç kızın cesedinin Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırılmasını istedi. Anne Hanife Çengel ve Şerife Tongur ise ifadeleri alınmak üzere Yıldırım Polis Merkezi'ne götürüldü.

ENGELLİ KIZ YANARAK CAN VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2010 Pazar 09:17:02
Güncelleme :31 Ekim 2010 Pazar 09:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?