1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Engelli yazardan imza günü

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın davetlisi olarak Bursa'ya gelen engelli yazar Diyap Gökduman, okurlarıyla buluştu.
As Merkez'de düzenlenen imza gününde okurlarıyla sohbet eden Diyap Gökduman, "Edebiyata, sanata ve hayatı incelikle süslemeye, engel yok" mesajını verdi.
 
"Edebiyata, sanata, hayatı incelikle süslemeye, engel yok. Yeter ki solmasın düşüncenin ışığı, yeter ki kararmasın gönlün aynası" diyen Diyap Gökduman, 1990 yılından bu tarafa Almanya'da sosyal danışmanlık yapıyor. 'Yabancılar Yasası' üzerine uzmanlaşan Diyap Gökduman, "uluslararası aşk" için Türkiye'ye geldiğini söyledi.
 
'Seni Yakarım', 'Atmili Dız Gordık', 'Atmi Aşiretinin Hikayesi' ve 'Atmili Seydo'nun Namusu' isimli kitaplarıyla Almanya'da da hatırı sayılır bir okur kitlesi edinen Gökduman, "Türkiye'deki engelliler, minnet duygularıyla büyütülüyor. Toplumun genelinde, 'Biz sana bakarız' mantığı hakim. Engelli vatandaşlarımızın kişisel gelişimini engelleyen de, sergilediğimiz bu aşırı korumacı tavır. Onları üretime yönlendirsek, özgüven aşılasak, balık yedirmek yerine balık tutmayı öğretsek, daha olumlu neticeler alırız. Bana gelince. Kitap yazarak, birey olduğumun farkında oluyorum" dedi.
 
Türkiye Sakatlar Derneği ve Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Şükrü Boyraz ise, "Sakatlar, sağlamların sızlayan vicdanıymış gibi görünüyor bizim ülkemizde. Kendimizi ifade etmezsek, bizi anlamalarını da bekleyemeyiz" açıklamasını yaptı.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 13:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?