3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Engelliler bulaşık yıkamayı öğreniyor

Bursa Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği (ZEDEM), 20 engelli gence teorik ve uygulamalı olarak bulaşık yıkama ve temizlik yapma eğitimleri vererek, istihdam edilmelerini sağlayacak.

ZEDEM'e üye 20 engelli genç, 2 uzman tarafından hafta içi her gün 6 saat bulaşık yıkama ve temizlik yapma eğitimleri görüyor. Türkiye İş Kurumu'nun da desteğiyle Altıparmak Caddesi üzerinde bulunan dernek binasında eğitim gören yaşları 18 ile 33 arası değişen zihinsel engelli gençlerin, 6 aylık eğitimlerinin ardından istihdam edilmesi sağlanacak.

6 ay boyunca 120 saat eğitim görecek kursiyerler, proje kapsamında hem iş sahibi olacak hem de topluma kazandırılacak.

"ENGELLİ GENÇLER KURSA KOŞARAK GELİYOR"

Eğitimler hakkında bilgiler veren ZEDEM Başkanı Nejat Gürlük, dernek olarak faydalı ve güzel çalışmalar yapmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Zihinsel engelli gençlerin kursa koşarak geldiğinin altını çizen Gürlük, "Zihinsel engelli hastalara kimse iş vermiyor. Bu konuda ne yapalım dedik. Zihinsel engelli kardeşlermize, bulaşık yıkama ve temizlik yapma eğitimleri vermek istedik. İŞ-KUR sunduğumuz projeyi onayladı. İnanılmaz güzel bir ortam oluştu. Kurs başlayalı 10 gün oldu. Gelişmeler çok iyi. Sabah 10.00'da başlayan kurslar için kursiyerlerimiz 09.00'da gelmeye başlıyor" dedi.

Kursa başladığından beri eğitimlere aksatmadan geldiğini söyleyen Birkan Battal isimli zihinsel engelli genç, derslerin güzel geçtiğini belirterek, "Burada verilen eğitimlerden dolayı mutluyum. Ortam çok güzel. Bulaşık yıkamayı ve temizlik yapmayı öğreniyorum. Evde öğrendiklerimi uyguluyorum. Öğretmenlerimiz bulaşık yıkarken dikkatli olmamızı istiyorlar" diye konuştu.

Kursiyer Rahmi Akgül ise eğitimlerini tamamladıktan sonra çalışmayı çok istediğini dile getirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 11:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?