3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Engelliler Derneği'nden modern tesis

Bursa Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği, sokaklarda ölüme terk edilen akli dengesi bozuk vatandaşlara yardım eli uzatıyor.

Sokaklarda yatıp kalkan zihinsel engelli veya şizofreni hastası insanların sayısının sanılandan çok daha fazla olduğunu belirten Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği Başkanı Nejat Gürlük, Bursa halkını bu insanlara sahip çıkmaya davet etti. 50 üyeleri bulunduğunu ancak derneğin maddi kaynaklarının kıt olduğunu belirten Gürlük, akli dengesi bozuk birçok insanın sokaklarda açlıktan öldüğünü ifade etti.

Engelliler Derneği, son olarak Bademli'de refüjlerde bir sene boyunca betonun üzerinde yatan yaşlı bir adama sahip çıktı. Ayağı kangren olan ve günlerce bir şey yemeyen 65 yaşındaki Ethem Ulusoy'un ambulansla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınması sağlandı. Adından başka bir şey bilmeyen ve yaşının 28 olduğunu söyleyen yaşlı adam önce tıraş edilip temizlendi, daha sonra kendisine yeni elbiseler giydirildi. Kimliği olmayan ve kimsesi bulunmayan yaşlı adamın yapılan tedavi neticesinde ayağı da kesilmekten kurtarıldı.

Bursa Devlet Hastanesi psikiyatri servisinin doktor ve hemşireleri ile bütün görevlilerine kendilerine yardımcı oldukları için teşekkür eden Dernek Başkanı Nejat Gürlük, sokaklarda ölüme terk edilen akli dengesi bozuk insanları himaye ve tedavi edecek bir tesis yapacaklarını söyledi.

Proje hazırlığı içinde olduklarını anlatan Gürlük, "Bu tesis hayata geçtiğinde sokaklarda kimsesiz hasta insan kalmayacak. AB fonundan yararlanarak bu tesisi Bursa'ya kazandırmak istiyoruz. Nilüfer'e inşa etmeyi düşündüğümüz tesiste, akli dengesi bozuk olup da sokaklarda yaşayan insanlara ömür boyu bakılacak. Uzman psikiyatristler, hemşireler ve hasta bakıcılarla bu zavallı insanlara hizmet vereceğiz" diye konuştu.

Bu insanlara ulaştırılmak üzere kullanılmış kıyafetlere de ihtiyaçlarını olduğunu bildiren Gürlük, derneklerinin Altıparmak'ta olduğunu, hayırseverlerin 222 22 47 ya da 0 535 686 30 79 numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceğini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 11:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?