4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Engelliler yine yalnız bırakıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi tarafından Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen engelliler moral gecesine katılımın az olması, hayal kırıklığına neden oldu.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden hiçbir yetkilinin katılmadığı gecede sahne alan Gökhan Tepe, engellilere keyifli dakikalar yaşattı.

Kütürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen engelliler moral gecesine bilet fiyatlarının 15 TL olmasına rağmen ilginin az olması dikkat çekti. Konser alanının 4'te 1'inin dolmasının kendilerini üzdüğünü belirten Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Kurtaran, engelliler yararına düzenlenen geceye maalesef ilgi olmadığını söyledi. Bilet fiyatlarının düşük tutulduğunu kaydeden Kurtaran, toplumun her kesiminde engelliler yararına düzenlenen konserlerin yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Kurtaran, "Derneğimizin ekonomisini biraz daha güçlendirmek ve engellilerimize biraz daha yardım sağlamak için böyle bir şey düşündük. Gökhan Tepe bize çok fazla duyarlılık gösterdi. Buradaki hedef, engellilere gelir sağlamak. Bursa, büyük şehir olmasına rağmen aynı oranda geri dönüş sağlanmıyor. 50 TL'lik bir gösteride tiyatro salonu tıklım tıklım doluyor. Özürlüler yararına deyince yanlış anlaşılıyor. Sanki halkı dolandırıyoruz. 15 TL çok ucuz" dedi.

Çok sayıda engelli ve ailesinin katıldığı gecede, büyükşehir ve ilçe belediyelerden hiçbir temsilcinin katılmaması dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi'nin çelenk gönderdiği etkinlikte, milletvekilleri ise dilek ve temenni mesajlarını iletti.
Gecede yaklaşık 1 saat sahne alan Fahriye Güney, engellilere unutulmaz anlar yaşattı. Engellilerin isteklerini de geri çevirmeyen Güney, sahne performansıyla da alkış aldı.

Güney'in konserinin ardından sahneye çıkan pop sanatçısı Gökhan Tepe'ye genç kızlar yoğun ilgi gösterdi. Albümünün çıkış şarkısı olan 'Vur' şarkısını söyleyen Tepe'ye, davetliler de alkışlarıyla eşlik etti. Bir engelli ile fotoğraf çektiren Tepe, davetlilerle hep bir ağızdan albümündeki şarkıları seslendirdi.
Konser, gece geç saatlere kadar devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 14:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?