2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Engellilere 50 akülü araba

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın '3 Aralık Dünya Özürlüler Günü' sebebiyle düzenlediği etkinlikte 50 engelliye akülü araba sözü verdi. 

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Bursa Milletvekilleri Altan Karapaşaoğlu, Mehmet Emin Tutan, Mehmet Tunçak, Canan Candemirçelik, Ali Kul ve Mehmet Ocaktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in yanı sıra çok sayıda engelli katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Hikmet Şahin, özürlülüğün hayata küsülecek, saklanacak, gizlenecek bir durum olmadığını belirterek, "Hepimiz bu toplumun bir parçasıyız. Özürlü kardeşlerimizin kendi kendilerine yetmeleri, bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, bir meslek sahibi olup, bu meslekte iş edinmeleri için gerekli çalışmalar yapıyoruz. Biz istiyoruz ki, engelli, engelsiz bütün vatandaşlarımız her hangi bir ayrıma tabi tutulmadan, hak ettikleri ya da ihtiyaç duydukları hizmeti iyi bir şekilde alabilsin. Bu noktada gerek hükümetimiz, gerekse belediyelerimiz kanalıyla her gün adım adım bu hedefe doğru gidiyoruz. Bizde büyükşehir belediyesi olarak 50 engelliye akülü araba sözü veriyoruz" dedi. 

Engelli vatandaşların ümitsiz olmamalarını isteyen Şahin, " Özürlülük sizin kendinizi geliştirmenize, çalışıp üretmenize ve toplumsal hayatın her alanına katılmanıza engel değildir. Bundan dolayı ne olur ümitsiz olmayın. Hayata sarılın. Üreten bir engellinin engelli olmadığı halde üretmeyen birinden her zaman üstün olduğunu unutmayalım" diye konuştu. 

Büyükşehir Belediyesi olarak engellilere yönelik yaptıkları çalışmaları anlatan Şahin, 7-12 Aralık tarihlerinde düzenleyecekleri İpek Yolu Film Festivali'nde bir ilke daha imza atacaklarını, Türkiye'de ilk kez özel tekniklerle hazırlanan 'Babam ve Oğlum" filmini işitme ve görme engelli seyircilerle buluşturacaklarını bildirerek, tüm engelli vatandaşları filme davet etti. Şahin ayrıca İpek Yolu Film Festivali kapsamında engelli vatandaşların kısa film çekme imkanı tanınacağını ve bu filmlerin festival sonunda sahneleneceğini anlattı. Şahin, engelli vatandaşların hayata sarılmaları için başlattıkları sanat ve meslek edindirme kurslarının yanı sıra fotoğrafla ilgili de atölye çalışmasının yapılacağını ve bu çalışmada çekilecek fotoğrafların "Sessiz dünyanın dili" başlığı altında sergileneceğini de sözlerine ekledi. 

Engelliler Birliği Başkan Yardımcısı Hale Keçecioğlu, 50 engelliye akülü araba sözü veren Şahin'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu. 

Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan da, engellilerin problemlerinin sadece kendilerine değil, toplumun tüm kesimini ilgilendirdiğini belirtti. Engelli nüfusunun aileleriyle birlikte yaklaşık 30 milyonu bulduğunu ifade eden Tutan, bu kesimin yıllardır ihmal edilen sorunlarının hükümetleri döneminde çözümlenmeye başladığını vurguladı. Engelliler Yasası'nın çıkartılmasının ardından engellilerin hiç kimseye muhtaç olmadan yaşayacakları koşulların hazırlanmasına yönelik çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Tutan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'den özürlülerin yaşamını kolaylaştıracak sesli ve ışıklı durak, otobüslere engelli düzeni ile kaldırımlarda eksik olan engelli düzenlenmesinin artırılmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 15:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?