4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Engellilere bilgisayar desteği

Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği'nin evlerinden dışarı çıkamayan engelli vatandaşlar için düzenlediği bilgisayar kampanyasına Yenişehir Belediyesi de destek verdi.

Kampanyaya 5 bilgisayarla destek olan belediye, bilgisayarları Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği’ne teslim etti. Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Harun Sak, gayelerinin evinden hiç dışarı çıkamayan engelli vatandaşları teknoloji sayesinde yalnızlıktan kurtarmak olduğunu belirterek, “Kampanamıza Belediye Başkanımız Bülent Hamdi Cingil 5 bilgisayarla katıldı. Kampanyamıza diğer kurum ve kuruluşlarla işadamlarımız da destek verdi. Herkese teşekkür ediyorum. Bilgisayar kullanmayı bilmeyen engelli kardeşlerimiz için kurs da tertipleyeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ise, dernek kurulmadan evvel de engelli vatandaşlara bilgisayar verdiklerini belirterek, “Bu kampanya ilgimizi çekti ve güzel bir kampanya olduğunu düşündük. Hayırlı olsun. Engelli kardeşlerimize yapılan her şeyi önemsiyoruz” diye konuştu.

Yenişehir Kaymakamı Azmi Çelik de, kampanyanın çok önemli olduğunu belirterek, “Bu kampanyaya tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarını ve işadamlarımızı destek olmaya çağırıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından bilgisayarlar hak sahiplerine dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 14:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?