6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Engellilere deprem dersi

ENGELLİLERE DEPREM DERSİ

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, Uludağ Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu tarafından deprem konusunda bilgilendirildi.

Bursa Kent Konseyi, Elazığ’da yaşanan depremin ardından Bursa’da deprem konusunda vatandaşları bilgilendirmeye yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, engelliler meclisi üyelerine verilen deprem bilinçlendirme eğitiminin konsey bünyesindeki diğer meclislere de verileceğini belirtti.

Uludağ Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu üyelerine çalışmalarını gönüllü olarak desteklediklerinden dolayı teşekkür eden Pala, “Son günlerde ülkemizi üzüntüye boğan deprem bizi çok etkiledi. Bu bakımdan deprem eğitimini çok önemsiyoruz. AKUT ile Bursa Kent Konseyi’nin işbirliği devam edecek” dedi.

Uludağ Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu Başkanı Pervin Kaçtı da eğitimde deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenlerin anlatıldığını belirterek, “Depremde soğukkanlı olunmalıdır. Engelli vatandaşlar deprem sırasında panik yapmamalı ve gidebildikleri ölçüde güvenli bölgelere geçerek, ‘yat – kapan – tutun’ dediğimiz temel hareketi yapmalıdırlar. Hiçbir şekilde soğukkanlılıklarını kaybetmemeliler” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 12:27:01
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 14:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?