3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Engellilere özel otobüs

Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası, engelliler için yeni otobüsler satın aldı.

Engelli yolcuların şimdiye kadar görmezden gelindiğini belirten Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkan Vekili Ali Güler, "Beş yıl önce dönüşüm yaparken planlama hataları yapıldı. Engelli vatandaşlarımız düşünülmedi. Ama hatadan dönmek fazilettir. Biz engelli vatandaşlarımız için ulaşımı daha kolay bir hale getirmeyi amaçladık. Bunun için de engelli vatandaşlarımız için yeni alçak tabanlı otobüsler aldık. Engelli bir yolcumuzun ve diğer yolcularımızın bu konudaki takdirleri bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Yeni hizmete giren otobüslerin şehrin en yoğun yerlerinde hizmet vereceğini dile getiren Güler, "Otobüslerimiz duraklara sabit saatlerde gelecek. Bu sayede vatandaşlarımız otobüslerin geliş saatlerini bilecek ve buna göre durağa gelecek. Otobüsler durağa yanaştığında otobüsün rayı hemen inecek ve engelli yolcularımız kolayca otobüslere alınacak. Bu vatandaşlarımıza çok büyük kolaylık sağlayacak" dedi.

Bugüne kadar belediye otobüslerine binmekte çok sıkıntı çektiğini dile getiren engelli Muhsin Yumuşak ise, bu hizmetin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Yetkililere teşekkür eden Yumuşak, "Artık istediğim yere tek başıma da gidebileceğim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 15:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?