6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Engellilere su altında terapi

ENGELLİLERE SU ALTINDA TERAPİ

Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu (USAT) öğrencileri, 'Dalmak Özgürlüktür Projesi' kapsamında engellilere yönelik yüzme ve dalış eğitimleri verdi.

Ünlü Fransız okyanus uzmanı Kaptan Cousteu'nun engellilerin su altında daha rahat hareket edebildiği tezinden yola çıkan Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu (USAT) öğrencileri, Dalmak Özgürlüktür Projesi ile engellilere yüzme ve dalış eğitimi verdi. TED Bursa Koleji'nin Yüzme Havuzu'na aileleriyle birlikte gelen engelliler, hayatlarının en güzel anlarını yaşadı. Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden oluşan USAT üyesi profesyonel dalgıçlar tarafından eğitilen engelliler, dalgıç kıyafeti giyerek dalmanın

mutluluğunu yaşadı. Hayatlarında yüzme şansı bulamayan çok sayıda engelli, su içerisinde keyifli dakikalar geçirdi.

Yüzme eğitimlerine katılan üniversite öğrencileri, 'kardeşlerimiz' dedikleri engellilerle birebir ilgilenerek isteklerine cevap vermeye çalıştı. 'Dalmak Özgürlüktür Projesi'nin Koordinatörü Barış Kobazi, maddi durumları yeterli olmayan zihinsel ve fiziksel engellilere eğitim vermekten büyük keyif aldıklarını dile getirdi. Üniversite öğrencileri olarak engellileri sosyal hayata kazandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kobazi, "Şu an bu projeye 15 kardeşimiz katıldı. Bizim hedefimiz

engelli kardeşlerimize moral vermek. Onları hayata bağlamak hepimizin görevidir. Toplumda engellilerin yaşadığını ve asıl engellilerin 'sağlam' beyinlerde olduğuna dikkat çekmek istedik" dedi.

Engelli oğlunun eğitimlere geldiğini belirten Nuray Yıldırım, özürlülerin toplumun da bir parçası olduğunu söyledi. Hatem Şengül ise, engelli çocuklara yönelik eğitim projelerinin artırılmasını istedi.

ENGELLİLERE SU ALTINDA TERAPİ
ENGELLİLERE SU ALTINDA TERAPİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2010 Pazar 10:19:03
Güncelleme :19 Aralık 2010 Pazar 11:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?