6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Engellilerin en mutlu günü

ENGELLİLERİN EN MUTLU GÜNÜ

Bursa'da, 600 yıllık Muradiye Hamamı'nın restore edilerek eğitim yuvası haline gelmesinin ardından mesleki eğitim alan engelliler sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşarken, engelli kuaför salonu da törenle açıldı.

Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek Bursa Valiliği'ne devredilen ve Özürlüler Kültür ve Eğitim Merkezi'ne dönüştürülen II. Murat Hamamı'nda mesleki eğitim alan engelli gençler, sertifikalarına kavuştu. Devlet dairelerinde görevli 22 memur da engelli vatandaşlarla daha iyi iletişim kurmak için işaret dili öğrendi. 3 ay boyunca eğitim alan kursiyerler için gerçekleştirilen sertifika törenine; Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

"ENGELLİ OLMAK BİZİM SUÇUMUZ DEĞİL"

Programın ilk bölümünde ZEDEM'e bağlı engelli mehter takımı gösteri sundu. Engelli mehter takımının konseri davetlilerden tam not aldı. Takı tasarım kursunu başarılı bir şekilde tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan Kemal Elpe, kendilerine bu eğitim imkanını sunanlara teşekkür etti. Mesleki eğitimlerin engelliler için büyük bir nimet olduğunu ifade eden Elpe, "Benim gibi engelli olan arkadaşlarım bu mesleki eğitim kurslarında elde ettiği bilgi ve becerilerle ayakta kalmayı öğreniyor. Engelli olmak bizim suçumuz değil" dedi.

 

"ENGELLİLERİN SESLERİNE KULAK VERİN"

Bursa'da yaklaşık 250 bin engellinin olduğunun altını çizen ve onların meslek sahibi olmaları için yerel yönetimlerin ellerinden geleni yaptığını kaydeden Harput, "Engelli vatandaşlar hayat mücadelesi vererek ayakta kalmaya çalışıyor. Engelli çocuğu olan aileler, 'Acaba ben ölürsem bu çocuğun durumu ne olur?' diye merak ediyor. Bu çocuklara devletin şefkat elini uzatmasını istiyorlar. Engelli olmak hiç kimsenin iradesiyle olan bir şey değildir. Biz de her an engelli kalabiliriz. 'Bu toplumda gerçek

engelliler kimdir?' derseniz, özürlülere ilgisiz kalanlardır. Burada engelliler eğitim ve koordinasyon merkezi olarak burayı açtık. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü meslek grubu için kurs açılacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Harput eğitimleri başarıyla tamamlayan 60 kursiyere sertifikalarını verdi. Engelli mehter takımının bir üyesi, Vali Harput'a bir demet çiçek takdim etti.

Vali Harput, Özürlü Eğitim ve Koordinasyon Merkezi'nde yeni açılan kuaför salonunun da açılışını yaptı. Eğitimler hakkında bilgi alan Harput, daha sonra merkezde incelemelerde bulundu.

ENGELLİLERİN EN MUTLU GÜNÜ
ENGELLİLERİN EN MUTLU GÜNÜ
ENGELLİLERİN EN MUTLU GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 16:02:05
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 16:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?