3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Enişte katili hakim karşısında

Bursa'da kötü davrandığı için kız kardeşi ile 14 yaşındaki yeğeninin intihara kalkışmasından sorumlu tuttuğu eniştesini 5 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen tutuklu sanık B.Ç., ilk kez hakim karşısına çıktı.

Olaydan dolayı çok pişman olduğunu söyleyen B.Ç. eniştesiyle aralarında hiçbir husumetin olmadığını belirterek, "Ben onun yanında çalışmış biriyim. Olay öncesinde eniştem ile kız kardeşim arasında, eniştemin bir başka bir kızla olan ilişkisi yüzünden tartışma olmuş. Eniştem beni arayarak kızla evlenmek zorunda olduğunu, fakat kız kardeşimin buna karşı çıkarak kendisinden boşanmadığını söyledi.Ben de 3 çocukları olduğunu söyleyip, 'Yuvanızı dağıtmayın' diye yalvardım. Eniştem, kız kardeşime gerekli nafakayı fazlasıyla ödeyeceğini söyledi" dedi.

Ankara Caddesi Devlet Malzeme Ofisi karşısında otobüs beklerken eniştesi A.E.'nin motosikletiyle yanından geçtiğini anlatan B.Ç., "Beni görünce kafa sallamaya başladı. Ben de el işaretiyle, 'Ne oldu?' dedim. Bize bakarken önündeki otomobile çarptı. Ben de enişteme bir şey oldu sanarak yanına koştum. Yardım etmek için yanına gittiğimde bana, karıma ve çocuklarıma küfretmeye başladı. Yumruk atıp bıçak çekince ben de cebimdeki çakımı çıkardım. Korku ve panik içinde rastgele salladım. Çok pişmanım. Amacım onu öldürmek değil, yardım etmekti" diye konuştu.
Duruşmaya müşteki olarak katılan K.E. ise 16 yıllık kocasının son 4 yıl boyunca sürekli kendisini aldatıp dövdüğünü iddia ederek, "Eşim olan maktul, başkasıyla evlenmek için boşanmak istiyordu. Buna karşı çıktığım için de sürekli şiddet uyguluyordu. Nafaka ve tazminat istemeyeceğime dair bana belge imzalatıp boşanmaya zorladı. 'Ölsem de imzalamam' diyerek karşı çıkınca beni öldüresiye dövdü. Ben de annemin yanına gittim. Babasının yaptığı baskıdan bunalan 14 yaşındaki kızım da ilaç içerek intihar etti.

Hastaneye gittiğimde kızım bana geri gelmem için yalvardı. Ben de evime döndüm. 5 yaşındaki ikinci kızım meningosel hastasıydı. 'Nafakamızı öde boşanacağım' dedim. Buna da karşı çıktı. Çaresizdim. Çok bunaldım. Yaptığı kötü muameleyi artık kaldıramıyordum. Bir otomobilin önüne kendimi atarak intihar etmek istedim. Bacağım kırıldı. Tedavi gördüğüm hastaneye gelen eşim bana ondan şikayetçi olmamam için yalvardı. Çünkü vücudumda yaralar vardı. Sanıktan şikayetçi değilim. Olay kasten olmadı. Benim kardeşim karıncayı bile incitmez" dedi.

Maktulün kardeşi A.E. ile ağabeyi Ö.E. ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Olayın planlı olduğunu düşünüyor, sanığın cezalandırılmasını istiyoruz. Her ailede geçimsizlikler olur" diye konuştu. Sanık avukatı Beytullah Çakır ise suç vasfı meşru müdafaa sınırının aşılması ya da kasıt olmaksızın taksirle ölüme sebebiyet verme olarak değişeceği için müvekkilinin tahliyesi ya da adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilmesini istedi.

Duruşma, cinayetin planlı olup olmadığının tespiti için sanığın olay günü ve öncesindeki telefon görüşme kayıtlarının istenmesi için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 11:51:11
Güncelleme :4 Şubat 2009 Çarşamba 11:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?