6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Enişte katiline 28 yıl hapis

YEĞENİNİN DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNİ KANA BULAYAN SANIĞA 28 YIL HAPİS

Bursa'da çift silahla bastığı yeğeninin doğum günü partisinde eniştesini öldürüp kız kardeşini ağır yaraladığı iddiasıyla 70 gün kaçtıktan sonra Tekirdağ'da yakalanan cinayetten sabıkalı sanık, 28 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek ve yaralamak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl kadar hapsi istenen B.H.İ. (38), son kez hakim karşısına çıktı. 10 ay önce merkez Yıldırım ilçesi Teferrüç Mahallesi'nde 8 yaşındaki yeğeninin doğum günü partisini çift silahla basarak eniştesi Mesut Şimşir'i öldürüp kız kardeşi Gülfer İ.'yi (27) ağır yaraladığı iddia edilen B.H.İ., hakkındaki iddiaları yalanladı.

İstanbul'da işlenen bir cinayetle alakalı 3 yıl hapis yatan sanık B.H.İ., ilk duruşmada verdiği ifadesinde, "Olay günü yeğenimin doğum günü sebebiyle eve gittim. Eniştem Mesut ile konuşmak istedim. Herkesi çıkardım, odada yalnız kaldık. Bu sırada Mesut Şimşir bağırmaya başladı. Bana bıçak çekti, kendimi korudum. Ben de üzerimde bulunan ruhsatsız silahla kendimi korumak için ateş ettim. O sırada kardeşim Gülfer İ. de yaralanmış. Daha sonra evden çıkıp Tekirdağ'da bulunan arkadaşım G.K.'nin yanına gittim" diyerek kendini savunmuştu.

Son sözünde bir diyeceği olmadığını söyleyen sanığa, mahkeme eniştesini öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Ardından duruşmadaki iyi hali sebebiyle sanığın cezası 25 yıla indirildi. Sanık B.H.İ.'ye ayrıca kız kardeşi Gülfer İ.'yi yaralamaktan 2 yıl 1 ay, ruhsatsız tabanca bulundurmak suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Bu arada suçluyu gizlediği iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık G.K. (34) ise 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karar nedeniyle Mesut Şimşir'in yakınları adliye koridorunda fenalık geçirdi. Maktul yakınları, sanık avukatının üzerine yürüyerek, "Sen bu adamı nasıl savunursun?" diyerek tepki gösterdi. Gerginlik, araya giren polisin müdahalesiyle büyümeden engellendi.

YEĞENİNİN DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNİ KANA BULAYAN SANIĞA 28 YIL HAPİS
YEĞENİNİN DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNİ KANA BULAYAN SANIĞA 28 YIL HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 10:13:01
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 15:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?