3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Enkazda incelemeler sürüyor

Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kaybolarak, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düşen askeri uçağın enkazında incelemeler sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde, eğitim uçuşu için 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kaybolan F 16, Mustafakemalpaşa'nın Sarnıç köyü mevkiine düştü.

İnfilak eden uçağın pilotu Üsteğmen Fatih Korçam şehit oldu. Bu sabah enkaz bölgesinde yapılan incelemelerde, uçağın dere yatağında toprağa saplandığı, parçalarının 5 kilometrelik bir sahaya yayıldığı görüldü.
Radyasyon yayılma riskine karşı askerler bölgeye uzmanlar haricinde kimsenin girmesine müsaade etmiyor. Kaza kırım ekibinin bölgedeki inceleme ve araştırmaları devam ediyor. Bölgeye çok sayıda üst seviyede komutan gelirken, herhangi bir açıklama yapılmadı.

Hava Pilot Üsteğmen Fatih Korçam'ın kurtarabileceği ümidiyle son ana kadar uçağı terk etmediği sanılıyor. Öte yandan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, şehit pilotun cenazesinin henüz Balıkesir'e getirilmediğini açıkladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?