2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Enrico Macias'ın unutulmaz bir konser verdi

46. Uluslararası Bursa Festivali, Enrico Macias'ın unutulmaz konseri ile son buldu. Cezayir asıllı Fransız sanatçı, verdiği konserde Bursalıları kendine bir kez daha hayran bıraktı.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'ndaki konser öncesinde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile kuliste görüşen ünlü sanatçı Macias, Bursa'nın harika bir kent olduğunu ve bu kentin, kültürel aktivitelerle daha da güzelleştiğini söyledi. Bursa festivaline de övgüler yağdıran Macias, Türkiye ile Fransa arasında kültür ve kardeşlik köprüsü kuracağına söz verdi. Başkan Şahin de, Macias'ın, Bursalılarla buluşmasıyla bu köprüyü kurduğunu belirtti. Başkan Şahin, ünlü sanatçının Bursa'dan olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Enrico Macias, kulisteki dostluk ve kardeşlik mesajlarını sahnede de sürdürdü. Neşeli ve duygusal birçok şarkısını Bursa'ya uyarlayarak söyleyen Macias, açıkhava tiyatrosundaki tempoyu bir an olsun düşürmedi. Popüler şarkılarını, hayranlarıyla birlikte söyleyen Macias, en bilinen şarkılarından biri olan Zingarella'yı Bursalılardan oluşan dev korosuyla birlikte söyledi.

Kuzey Afrika kökeninden gelen oryantal altyapısını, çocukluğunda çevresinde bulunan çingene kültürüyle birleştirdiği konserinde harika bir geceye imza attı. Her şarkısından sonra sanatçıyı ayakta alkışlayan hayranları, Macias'ın, kıvrak ritimlerine danslarıyla eşlik etti.
iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 12:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?