3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Erdoğan'a destek büyüyor

Bursa'da çeşitli sivil toplum kuruluşları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta gösterdiği tepkiye destek verdi.

Orhangazi Parkı'nda düzenlenen basın toplantısına, MAZLUMDER, Memur-Sen, Yeni Asya Vakfı, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ile Bursa'da faaliyet gösteren diğer sivil toplum kuruluşları katıldı.

Davos'ta, Dünya Ekonomik Forumu'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e karşı gösterdiği tepkiye destek amacıyla bir araya gelen 15 sivil toplum kuruluşu, Türkiye'nin artık dünyada söz sahibi bir ülke haline geldiğini belirtti.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına konuşan MAZLUMDER Bursa Şubesi Başkanı Hasan Ünal, Filistin halkına uygulanan soykırımı savunma telaşında olan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e karşı Başbakan Erdoğan'ın göstermiş olduğu tavrı yerinde ve haklı bulduklarını söyledi.

Gazze'ye düzenlenen saldırılara karşı tüm dünyanın sessizliğe büründüğünü belirten Ünal, Başbakan Erdoğan'ın sözün gücüyle yetinmeyip Davos'ta uzun yıllar özlemi çekilen devlet adamı vasfını sergilediğini ifade ederek, "Başbakan, kırılmış olan onurumuzu onardı, yüreklerimize su serpti. Bu davranış, halkımız tarafından büyük takdir gördü. Biz de sivil toplum kuruluşları olarak Başbakan'a destek vermeyi bir borç biliyoruz" şeklinde konuştu.

Aralarında küçük yaşta çocukların da bulunduğu kalabalık, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 16:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?