4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Ereksiyon cinayetine 3 müebbet

Bursa'da, arife gecesi cinsel ilişkiye girdikleri 51 yaşındaki kadını, ereksiyon olamayınca sinirlenip para ve cep telefonunu gasp ettikten sonra 33 yerinden bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen ve polisin olay yerindeki otomobilin lastik izlerinden yola çıkarak yakaladığı 3 zanlı hakkında, toplam 3 ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre B.E. (28), R.A. (29) ve H.E. (29), arife gecesi T.K'yi (51) Yavuzselim Mahallesi'ndeki evinden alarak gezme bahanesiyle araçlarına bindirip Orhaneli yolunda Misi köyü arkasındaki çamlığa götürdü. Sırayla ilişkiye girdikleri kadını daha sonra 33 yerinden bıçaklayan alkollü 3 kişi, boynunu kestikleri cesedi ormana atıp sırra kadem bastı.

Cinayet, söz konusu yere aynı gece içki içmeye gelen kişilerin polisi araması üzerine ortaya çıktı. Olay yerinde inceleme yapan cinayet masası dedektifleri, cesedin yaklaşık 15 metre ilerisinde öldürülen kadına ait pardösünün cebinden çıkan bir kartvizitteki telefonu aradı. Telefondaki kişi, kadının ismini vererek teşhis etti. Yaşlı kadının kocası karısının cesedini teşhis edemezken, 2 oğlu maktulenin anneleri olduğunu söyledi.

Vahşice öldürülen kadının cesedinin 4 çocuk annesi T.K'ye ait olduğu
ortaya çıktı. Ayrıca olay yerinde bir otomobile ait patinaj izi, kanlı olaydan polise kalan tek delil oldu. Kartvizitte ismi bulunan kişi, cinayetin kadının evine sık sık otomobiliyle gelen bir şahıs tarafından işlenmiş olabileceğini belirtince polis bu kişi üzerinde yoğunlaştı.

Emek beldesinde oturan ve adam yaralamadan kaydı bulunan H.E. (29) cinayetten bir gece sonra kurbanlık kesmek için gittiği hayvan pazarından dönüşte polis tarafından gözaltına alındı. H.E.'nin otomobilindeki çamur ve lastik izlerinin olay yerindeki izle örtüşmesi üzerine cinayetin üzerindeki sır perdesi aralanmaya başlandı. Diğer 2 şüpheli ise Harmancık ilçesine yapılan şok baskınlarla gözaltına alındı.

Vahşice öldürülen kadın ile son ilişkiye giren aynı mahalledeki komşusu B.E.'nin ereksiyon olamayınca sinirlenip yaşlı kadını bıçaklamaya başladığı, diğer 2 şahsın da bıçağa sarılmasıyla kadının vahşice öldürüldüğü iddia edildi. Öldürdükleri yaşlı kadının üzerindeki 180 YTL parası ile 2 adet cep telefonunu aldıkları öne sürülen zanlıların parayı kendi aralarında paylaştıktan sonra çantada bulunun tüm eşyaları ve iki sim kartı ip ucu bırakmamak için yaktıkları belirlendi.

Olayla alakalı soruşturmayı titiz bir şekilde yürüten savcı, öldürülen kadının mezarını kesin ölüm sebebinin tespiti için tekrar açtırdı. Alınan materyaller, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, olayla ilgili soruşturma sona erdi. Savcılık, her bir şüpheli hakkında, "nitelikli yağma" suçundan 15'er yıla, "suç eşyasını gizlemek için nitelikli olarak adam öldürmek" suçundan ise ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açtı.

Zanlılar önümüzdeki günlerde 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 12:42:47
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 12:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?